Internațional

Bilanţul REAL al epidemiei în China: între 50.000 şi 97.000 de morţi. Partidul Comunist a folosit un arsenal represiv pentru a impune minciuna de stat

Estimări independente publicate de cotidianul francez Liberation și preluate de RFI România arată că bilanţul real al epidemiei de coronavirus din China s-ar situa între 50.000 şi 97.000 de morţi. Autorităţile chineze au recurs la un întreg arsenal represiv pentru a impune un „adevăr oficial” de doar circa 4.000 de morţi.

Organizaţia Chinese Human Rights Defenders s-a documentat însă în privinţa a 900 de cazuri de arestări, intimidări şi acte de cenzură destinate să ascundă amploare epidemiei. Cotidianul Libération afirmă că preşedintele Xi Jinping a reuşit chiar să convingă Organizaţia Mondială a Sănătăţii să amâne cu câteva săptămâni declararea pandemiei de coronavirus.

În China, Partidul Comunist a fost mai important decît sănătatea cetăţenilor, ceea ce s-a văzut cel mai bine la Wuhan pe 18 ianuarie, cînd 40 000 de familii au fost invitate la un banchet oficial care l-a glorificat pe Xi Jinping. Invitaţii au mîncat de altfel din farfurii cu efigia preşedintelui chinez. Jurnaliştii de la Secţia chineză a RFI-ului au relatat ulterior că unii dintre participanţi, de exemplu mai mulţi artişti, erau deja contaminaţi de virus şi purtau măşti sanitare.

Citește tot articolul pe RFI România

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *