Ultima oră

BILANŢUL TRAGEDIEI DIN CLUBUL COLECTIV A AJUNS LA 32 DE MORŢI

UPDATE ORA 20.43 Spitalul de Arși: 9 răniți la Colectiv — în stare critică, 13 pacienți au fost operați luni

Nouă răniți de la Spitalul de Arși se află în continuare în stare critică, șase dintre aceștia fiind operați luni, ei trecând cu bine peste intervențiile chirurgicale, a declarat purtătorul de cuvânt al unității medicale Adrian Stănculea.

"Astăzi au fost efectuate 13 operații pentru pacienți. Dintre acestea șase la pacienții din terapie intensivă și 7 operații la cei cu stare bună, care aveau arsuri pe suprafețe mici, dar care erau profunde și trebuiau operate. Toți au trecut cu bine de operații, inclusiv cei din terapie intensivă. Cei aflați în stare critică sunt 9. Starea acestora este stabilă, dacă se poate numi așa stabil starea gravă, nu s-au deteriorat mai mult în ceea ce privește suportul vaso-presor, suferințele pulmonare la unii sunt mai severe, la alții mai puțin severe. Se mențin în continuare în stare critică cei din terapie intensivă, cei trei pe care i-am denumit ca și bolnavi grav sunt stabili, sperăm cu o evoluție favorabilă, nu a apărut niciun fel de complicație, iar ceilalți sunt bine și sperăm ca lucrurile să meargă bine și fără probleme. (…) Nu s-a deteriorat starea lor de sănătate semnificativ, nici nu s-a îmbunătățit semnificativ", a afirmat medicul.

El a menționat că unii dintre pacienții internați în unitatea medicală au început să se desumfle încet — încet la cap, iar în două — trei zile, pentru cei a căror stare evoluează favorabil, putându-se lua în considerare și "sevrarea de ventilație mecanică". "Până atunci mai avem o grămadă și sunt o grămadă de criterii și parametri de îndeplinit. Vom vedea", a adăugat medicul.

Potrivit acestuia, intervențiile chirurgicale au constat în excizie-grefare. "S-a înlocuit cu piele de la ei. Este pielea care prinde cel mai bine, este pielea care dacă se integrează va rămâne acolo", a mai spus Stănculea.

Medicul a precizat că, în cursul zilei de luni, pacienții au fost operați în principal la mâini. "O arsură la mână trebuie operată foarte repede pentru că altfel riscă să rămână fără flexie, cu sechele", a explicat el.

Purtătorul de cuvânt al spitalului a anunțat că, marți, va fi operat încă un "lot" de răniți, cel mai probabil dintre cei aflați în Secția de Terapie Intensivă, însă decizia se va lua în urma unei evaluări.

"Mâine mai urmează un lot de pacienți care vor suporta intervenții chirurgicale. Vor fi evaluați de dimineață. Vor fi și mâine operații. Probabil pacienții din terapie intensivă", a explicat medicul.

În ceea ce privește trupul neînsuflețit al bărbatului care a decedat luni la Spitalul de Arși, Stănculea a precizat că acesta va fi dus la Institutul Național de Medicină Legală. "Au fost persoane la identificare, s-au uitat, au zis că nu îl cunosc. Rămâne neidentificat în continuare. Este cel care era cu carbonizări", a arătat Adrian Stănculea.

Sursa: Gandul.info/agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *