Economie

Biletele de călătorie vor putea fi cumpărate ONLINE

Întreprinderea "Gările şi Staţiile Auto" îşi propune să le vândă online, prin aplicaţii mobile şi cu ajutorul terminalelor de plată. Digitalizarea serviciilor se va produce anul viitor.

Proiectul va fi implementat în trei etape. Iniţial vor fi disponibile biletele pentru cursele internaţionale, iar ulterior vor putea fi cumpărate tichete de călătorie pentru orice destinaţie din ţară. Călătorii vor avea posibilitatea să aleagă metoda de plată.

Pasagerii vor selecta de la terminalul de plată destinaţia, iar după ce vor plăti aparatul va elibera biletul. Pentru aceste servicii va fi perceput un comision de până la 2% din preţul călătoriei.

Biletele vor putea fi cumpărate şi de pe telefonul mobil cu ajutorul unei aplicaţii instalată pe smartphone.

Tichetele de călătorie vor fi disponibile şi pe site-ul autogara.md. Anatolie Serbenco munceşte în România şi de 20 de ani face naveta Chişinău-Bucureşti. Bărbatul abia aşteaptă să poată cumpăra bilete fără să facă un drum în plus până la autogară.

Oamenii se bucură că vor economisi timp şi vor scăpa de cozile de la ghişee.

Sunt însă şi unii care privesc sceptic aceste schimbări.

Costul proiectului este de aproximativ 60.000 de euro şi va fi finanţat de întreprinderea "Gările şi Staţiile Auto". Administraţia acesteia afirmă că inovaţia va contribui la reducerea cheltuielilor pentru întreținerea caselor de biletele şi la creşterea fluxul de călători.

"Accentul se pune pe tineret, persoanele care studiază, studenţii, elevii. Posibil şi persoanele care pleacă la lucru în străinătate să beneficieze de acest serviciu. Un spectru foarte larg de populaţie", a spus directorul Î.S. "Gările şi Staţiile Auto", Ștefan Vieru.

În 2015, prin gările din ţară au trecut aproape 17 milioane de călători. Zilnic, sunt operate, în medie, opt mii de curse auto.

Sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *