Bună Dimineața

Bine am revenit în anii ’90

Zilele trecute, unul dintre bunii mei prieteni mi-a spus că planifică să plece în SUA pentru că nu-și vede viitorul aici. Degrabă familia sa urmează să se completeze cu un nou membru, iar el nu-și dorește ca micuțul să crească într-o asemenea țară. Am încercat să-l opresc, dar ulterior am identificat și eu câteva puncte, care m-au făcut să înțeleg de ce „suntem încurajați” să plecăm cât mai repede de aici:

1. Trebuie să plecăm pentru că leul a luat-o la vale. Valuta noastră națională se devalorizează dramatic față de euro și dolar. Drept rezultat, prețurile la produsele din magazine au crescut simțitor și continuă să se majoreze. Reprezentanții băncii naționale spun că nu e motiv de panică, însă, probabil, ei au uitat că oamenii primesc salariile în lei, iar acestea au rămas aceleași.

2. Trebuie să ne facem bagajele după ce am văzut spectacolul de săptămâna trecută, unde a fost reținut un om de afaceri, care se spune că ar fi „spălat” miliarde de lei de la Banca de Economii. Se pare că prin acest mod unele forțe politice pun presiune pe anumiți politicieni, ca cei din urmă să accepte niște condiții. Câtă încredere mai poți avea în acești angajați când știi că lucrează doar la comanda cuiva?!

3. Să ne ducem de aici pentru că ieri o femeie a murit în fața unei instituții medicale din capitală, asta după ce a solicitat ajutor câteva zeci de minute și nimeni nu a băgat-o în seamă. Cum poți să trăiești într-o țară unde cinismul medicilor nu are margini?!

4. Nu mai are rost să rămâi într-o țară unde cu două zile în urmă un minor de 15 ani din Hâncești a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru că a răpit și ulterior a violat un copil de 7 ani. Unde s-a mai văzut așa ceva? Se pare că odată cu țara, la noi degradează și cetățenii.

Dacă scopul autorităților e să guverneze o țară proastă, atunci planul lor de a fugări toți oamenii care mai gândesc, este realizat cu succes.

Între timp a fost eliberat de după gratii și cel care este considerat liderul lumii mafiote de la noi. Bine ne-ați readus la începutul anilor ’90, stimați politicieni!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *