CSI / Rusia

Biserica Ortodoxă Rusă vrea interzicerea avortului

Textul, care lansează un apel la "încetarea uciderii legale a copiiilor înainte de naștere", a fost adoptat de Comisia Bisericii Ortodoxe pentru familie și protejarea maternității și copilăriei, a precizat documentul.

Petiția "cere amendamente legislative" pentru interzicerea avortului chirurgical și medicamentos, precum și a pilulei de a doua zi.

Această luare de poziție pare o înăsprire a poziției Bisericii Ortodoxe Ruse în chestiunea în cauză, deoarece până în prezent se pronunța numai pentru interzicerea avortului, efectuat în spitalele publice, fără necesitate medicală.

Patriarhul a semnat acest text după ce s-a întâlnit în cursul dimineții cu militanți anti-avort, cărora le-a mulțumit și pe care i-a binecuvântat, a precizat Biserica, foarte influentă în Rusia.

Unul dintre grupurile la originea petiției, Voluntarii Ortodocși, a publicat pe pagina sa de internet fotografii ale Patriarhului Kiril în timp ce semnează petiția.

În mai, patriarhul Moscovei a afirmat că avortul este o "adevărată catastrofă naturală care ia anual viața a peste un milion dintre iubiții noștri concetățeni".

Petiția a strâns peste 300.000 de semnături, a subliniat pe Facebook unul dintre inițiatorii acesteia, liderul mișcării Pentru Viață, Serghei Șesnokov, precizând că țelul este de a aduna un milion de susținători pentru a fi înmânată președinției țării. 

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *