Opinii și Editoriale

Biserica suntem noi

A fost o întâlnire frumoasă, liniștită, care a început, după binecuvântarea dată de ierarhul nostru, PS Antonie Orheianul, urmată de un film de prezentare a Mănăstirii Oașa, a taberelor de vară organizate acolo de studenți, a împrejurimilor împădurite din munții Albei. Un suport vizual excelent pentru titlul conferinței „Tinerii și biserica”.

Părintele Iustin, pornind de la cuvântul patriarhului Daniel, care spune că toți suntem tineri, doar că de diferite vârste, a vorbit despre biserică și om, în timp ce părintele Pantelimon a insistat pe legăturile tinerilor cu biserica, cu mănăstirea. După conferință au urmat întrebările din partea publicului.

A fost o seară frumoasă, mi-ar trebui mult spațiu să redau cuvintele folositoare ce s-au spus, dar pot să vă împărtășesc câteva linii de discuție extrem de importante pentru noi. Părintele Iustin ne-a asigurat că înainte de a fi instituție sau clădire, biserica suntem noi, fiecare în parte, dar toți împreună. Voi ține minte că biserica ne schimbă în bine, că după fiecare slujbă la care participăm, ieșim mai buni, mai plini de pace.

S-a insistat, după cum era de așteptat, pe importanța prezenței noastre la slujbele bisericii, iar cu acest prilej au fost evocate cuvintele părintelui Teofil Părăian: atâta credință avem, câtă arătăm. Postim, mergem la biserică, ne rugăm în fiecare zi, citim Scriptura, facem fapte bune? Nu? Atunci nici credința nu e vie. E o măsură bună. Dacă ne răspundem sincer la aceste întrebări, putem vedea singuri câtă credință avem.
A fost o seară frumoasă. Sper că mitropoliile Basarabiei și Ardealului vor continua acest proiect. Sper că în lunile viitoare ne vom revedea cu părinții de la Oașa. Poate vor veni și mai mulți părinți din Ardeal. Sunt sigură că și părintele Constantin Necula ar fi foarte îndrăgit aici, cum e peste tot pe unde merge.

Ar fi bine să avem cât mai multe conferințe duhovnicești. Să ne întâlnim și cu părinții din mitropolia noastră. Aș vrea să primim un cuvânt de învățătură de la ierarhul nostru, Antonie Orheianul, pe care l-am auzit predicând și care e un păstor extrem de apropiat de credincioși.

Dar până la noi conferințe, să nu uităm de Masa Bucuriei, campania Misiunii sociale Diaconia. Ca în anii trecuți, mâine, pe 23 aprilie, puteți dona în supermarketuri alimente neperisabile pentru cantina care hrănește de-a lungul anului nevoiașii. O pungă de orez, un kilogram de făină sau două, cât puteți. O cheltuială mică din partea multora dintre noi va ajuta la hrănirea nevoiașilor pentru un an. Mergeți pe 23 aprilie în magazinele mari de lângă casa voastră și donați după posibilități.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *