Actualitate

Blocul 4 al Spitalului de Urgenţă va fi dat în exploatare în trimestrul al treilea 2014

Anterior s-a anunţat ca termen limită luna aprilie. În blocul reconstruit vor fi deschise secţii noi. A fost construită şi o anexă, unde va fi reamplasată Secţia anestezie şi terapie intensivă.

Directorul Spitalului de Urgenţă, Gheorghe Ciobanu, a comunicat, solicitat de IPN, că în anul 2013 au fost asimilaţi 31 de milioane de lei din suma de 63,5 milioane prevăzută pentru reconstrucţia blocului. Până acum au fost finalizate lucrările de conectare la sistemul de încălzire, aprovizionare cu apă şi canalizare şi se efectuează lucrări de tencuit şi instalarea gresiei. Fiecare salon de spital va avea sistem de climatizare individual şi bloc sanitar. Utilajul medical de ultima generaţie va fi procurat în noiembrie 2014, cu susţinerea financiară din partea Agenţiei Naţionale de cooperare internaţională a Japoniei (JIKA).

Şeful de şantier, Ghenadie Cotorobai, a menţionat că, înainte de a începe lucrările de reconstrucţie, 50% din clădire era în stare de degradare, iar inginerii au trebuit să facă mai multe reproiectări. Dacă iniţial blocul avea prevăzut ascensor doar până la etajul 9, prin reproiectare acesta va urca până pe acoperiş, de unde vor fi coborâţi pacienţii aduşi cu elicopterele sanitare. Un alt ascensor va fi utilizat pentru transportarea utilajelor medicale sterile. Acoperişul blocului curativ, unde vor ateriza elicopterele sanitare, va fi prevăzut cu sistem de încălzire pe perioada iernii.

Lucrările la blocul 4 au început în anul 1990, iar 1995 au fost conservate. În anul 2006 acestea au fost reluate şi în 2008 din nou au fost stopate, până în decembrie 2012.
 
Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *