Astăzi 19 Octombrie 2018, Vineri - Ultima actualizare la ora 18:02
Abonamente

 

 
 

Ultima oră 18 Mai 2015, ora 07:38

Blocul Unității Naționale este unica soluţie pentru o viaţă mai bună şi fără sărăcie

Marime Font

Organizaţiile civice unioniste vor activa de acum înainte în cadrul aceluiaşi bloc, numit BUN (Blocul Unităţii Naţionale). Acest lucru l-au decis cei 25 de mii de oameni, care, potrivit organizatorilor, au ieşit în stradă, sâmbătă, 16 mai, transmite IPN.

Platforma Unionistă Acţiunea 2012 anunţă că aceste organizaţii se vor implica în campania electorală, înaintând candidaţi din partea tuturor formaţiunilor politice „Pactul pentru Unire, Pactul pentru Europa”, care vizează o apropiere considerabilă faţă de România.

Anatol Ursu, reprezentantul Mişcării Civice „Tinerii Moldovei”, a declarat că timp de 24 de ani este pentru prima dată când în stradă iese atât de mulţi oameni şi cer Unirea cu România . „Opţiunea noastră nu mai poate fi neglijată. Suntem o adevărată forţă şi glasul nostru devine din ce în ce mai puternic. Ca să reuşim, noi, cei din Piaţă, trebuie să intrăm în fiecare casă şi să dialogăm cu oamenii, să le explicăm ce înseamnă Unirea”, a subliniat Ursu.La rândul ei, Elena Podoleanu, reprezentantul Platformei Unioniste „Acţiunea 2012”, a menţionat că Unirea este unica soluţie pentru o viaţă mai bună şi fără sărăcie. „Situaţia socio-economică din Republica Moldova, pericolul extern care pândeşte la graniţă, dar şi deschiderea României, arată că trăim un moment unic pentru Unire, care nu trebuie ratat. Recucerim această Piaţă istorică cerând Unirea. Nimic nu mai poate împiedica realizarea acestui act. Unirea e singura salvare”, a conchis Podoleanu.

Acţiunea de sâmbătă a avut loc fără altercaţii. Următorul eveniment major este planificată pe 5 iulie sub formă de Mare Adunare Naţională. Blocul Unităţii Naţionale (BUN) este compus, pentru început, din 22 de entităţi civice. Toate organizaţiile obşteşti doritoare din Republica Moldova pot să adere la acest Bloc, ca membri fondatori, până pe 1 iunie.
 
Sursa: IPN

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 19 Octombrie 2018, ora: 11:30

Poate SUA determina Coreea de Nord să renunțe la arme nucleare?

Poate SUA determina Coreea de Nord să renunțe la arme nucleare? Din editia print

 În ciuda unui start fals, Statele Unite ar putea încă încheia un tratat de denuclearizare cu Coreea de Nord. Doar să nu interpreteze greşit semnalele.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Octombrie 2018, ora: 11:06

Ortodoxia, cea mai eficientă armă a lui Putin în România

Ortodoxia, cea mai eficientă armă a lui Putin în România

 Pentru că percepția Rusiei în opinia publică românească este preponderent negativă, cea mai eficientă metodă de a mai reduce din resentimente este dialogul ecumenic ortodox.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Octombrie 2018, ora: 00:50

Festivalurile și gunoiul

În R. Moldova, ar trebui să fie instituită o medalie pentru Festivalul Anului, și alta pentru Murdăria Anului, care rămâne după aceste petreceri

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 18 Octombrie 2018, de Moni Stănilă

Interimatul – o situație de luat în seamă?

Știm noi foarte bine cum merg treburile din patru în patru ani. Toate partidele de la putere se apucă de proiecte în ultimul an de mandat. Și se apucă serios.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Octombrie 2018, de Constantin Tănase

De ce la moldoveni omul rău îl conduce pe omul frumos?

Din punct de vedere lingvistic, antonimul omului frumos e omul urât, din punctul de vedere al moralei însă antonimul omului frumos e omul rău.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Octombrie 2018, de Moni Stănilă

Să fie paradis

Săptămâna aceasta am fost la o întâlnire cu fascinantul scriitor Matei Vișniec în cadrul Festivalului Internațional de Teatru FESTIS, ediția a III-a, de la Chișinău, unde a fost proiectat filmul documentar „Parisul lui Matei”, realizat de TVR Iași.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 15 Octombrie 2018, de Dan Nicu

Tiraspol-Chişinău: rachete contra concesii

Începând de marţi, 9 octombrie, automobilele înmatriculate în regiunea transnistreană sunt admise în traficul internaţional, primind „plăci neutre”, aprobate de Chişinău.

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Octombrie 2018, de Constantin Tănase

Nopțile Moldovei suverane

(Pastel politic, compus din mai multe părți despărțite noaptea de Găinușa cerească) Deschide, mândruță, ușa Că răsare Găinușa…

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Octombrie 2018, de Moni Stănilă

Cultura sarmalelor

Pe 23 septembrie, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” a avut loc un eveniment, organizat de Asociația Bibliotecarilor din Moldova, Programul Novateca, Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, Biblioteca...

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Octombrie 2018, de Silviu Tănase

Cine sunt cei care au luptat ca 10TV să rămână fără finanțare și să-și sisteze activitatea?

Am decis să înșir totuși câteva gânduri referitoare la ultimul scandal generat de „prietenii strategici” ai ziarului TIMPUL, deși inițial intenționam să nu reacționăm în niciun fel.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md