Astăzi 16 August 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 09:37
Abonamente

a

 
 
 

Ultima oră 18 Mai 2015, ora 07:38

Blocul Unității Naționale este unica soluţie pentru o viaţă mai bună şi fără sărăcie

Marime Font

Organizaţiile civice unioniste vor activa de acum înainte în cadrul aceluiaşi bloc, numit BUN (Blocul Unităţii Naţionale). Acest lucru l-au decis cei 25 de mii de oameni, care, potrivit organizatorilor, au ieşit în stradă, sâmbătă, 16 mai, transmite IPN.

Platforma Unionistă Acţiunea 2012 anunţă că aceste organizaţii se vor implica în campania electorală, înaintând candidaţi din partea tuturor formaţiunilor politice „Pactul pentru Unire, Pactul pentru Europa”, care vizează o apropiere considerabilă faţă de România.

Anatol Ursu, reprezentantul Mişcării Civice „Tinerii Moldovei”, a declarat că timp de 24 de ani este pentru prima dată când în stradă iese atât de mulţi oameni şi cer Unirea cu România . „Opţiunea noastră nu mai poate fi neglijată. Suntem o adevărată forţă şi glasul nostru devine din ce în ce mai puternic. Ca să reuşim, noi, cei din Piaţă, trebuie să intrăm în fiecare casă şi să dialogăm cu oamenii, să le explicăm ce înseamnă Unirea”, a subliniat Ursu.La rândul ei, Elena Podoleanu, reprezentantul Platformei Unioniste „Acţiunea 2012”, a menţionat că Unirea este unica soluţie pentru o viaţă mai bună şi fără sărăcie. „Situaţia socio-economică din Republica Moldova, pericolul extern care pândeşte la graniţă, dar şi deschiderea României, arată că trăim un moment unic pentru Unire, care nu trebuie ratat. Recucerim această Piaţă istorică cerând Unirea. Nimic nu mai poate împiedica realizarea acestui act. Unirea e singura salvare”, a conchis Podoleanu.

Acţiunea de sâmbătă a avut loc fără altercaţii. Următorul eveniment major este planificată pe 5 iulie sub formă de Mare Adunare Naţională. Blocul Unităţii Naţionale (BUN) este compus, pentru început, din 22 de entităţi civice. Toate organizaţiile obşteşti doritoare din Republica Moldova pot să adere la acest Bloc, ca membri fondatori, până pe 1 iunie.
 
Sursa: IPN

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 15 August 2018, ora: 07:30

Chișinăul în foc roșu

Chișinăul în foc roșu Din editia print

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 16 August 2018, de Moni Stănilă

De la comunicare la comuniune

Vă scriam zilele trecute, cu prilejul vizitei artistului Silviu Oravitzan, despre expoziția “Crucea, de la comunitate la comuniune. 100 de cruci la 100 de ani", care a fost vernisată pe 2 august, într-o atmosferă cu totul specială.  

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 15 August 2018, de Moni Stănilă

Schimbarea la față (I)

„Şi după şase zile, Iisus a luat cu Sine pe Petru şi pe Iacov şi pe Ioan, fratele lui, şi i-a dus într-un munte înalt, de o parte. Şi S-a schimbat la faţă, înaintea lor, şi a strălucit faţa Lui ca soarele, iar veşmintele Lui s-au făcut albe ca lumina. Şi iată, Moise şi Ilie...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 14 August 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 August 2018, de Moni Stănilă

Să facem vaca de rușine

Am zis că nu mai spun bancuri, dar uneori nu mă pot abține. Cred că nu mulți îl știu pe cel cu țăranul care duce vaca la piață și acolo o critică în tot felul: că nu dă lapte, că dă din picioare, că împunge, că e rea. Până un client îi spune: „Măi, omule, cu...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 August 2018, de Dan Nicu

Don, Dodon şi georgienii

Nepreşedintele Igor Dodon nu ne lasă să ne plictisim niciodată. Aflat zilele trecute într-o vizită la Omsk, în Siberia, el le-a comunicat celor de acolo că a ajuns mai departe decât străbunicii săi.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 9 August 2018, de Moni Stănilă

Semănare de vânt

Foarte des întâlnim opiniile unor oameni sau vedem inscripții pe ziduri legate de numărul mare de biserici. Că avem biserici, dar nu avem școli. Că „vrem” spitale, nu catedrale. Că România are foarte puține autostrăzi (noi nu avem deloc), dar că bisericile sunt excesiv de multe...

() Citeşte tot articolul

Editorial 8 August 2018, de Dan Nicu

24 februarie 2019, cadoul guvernării pentru PSRM

Avem o guvernare care forţează limitele legii pentru a-şi menţine controlul. A făcut-o de nenumărate ori, iar cel mai recent chiar în aceste zile, când a stabilit data alegerilor parlamentare pe 24 februarie 2019. Conform legii, alegerile pot fi organizate în termen de cel mult 90 de zile...

() Citeşte tot articolul

Editorial 8 August 2018, de Moni Stănilă

Cel mai bun roman al tuturor timpurilor

Un personaj literar creat de excelentul poet și prozator Daniel Bănulescu ne spune că Cel mai bun roman al tuturor timpurilor e Biblia.

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 7 August 2018, de Ana Gabor

Anul în care românii își vor decide soarta

Parlamentare, locale, europarlamentare și prezidențiale, toate într-un an. 2019 va fi anul scrutinelor electorale, decisive pentru toți românii.

() Citeşte tot articolul

Editorial 7 August 2018, de Constantin Tănase

În așteptarea lui Moise

Moto: „Ei au zis lui Moise: „Nu erau oare morminte în Egipt, ca să murim în pustie? Ce ne-ai făcut de ne-ai scos din Egipt? Nu-ți spuneam noi, în Egipt: „Lasă-ne să slujim ca robi egiptenilor decât să murim în pustie?” Moise a răspuns poporului:...

() Citeşte tot articolul

Editorial 6 August 2018, de Moni Stănilă

Vacanța politicienilor

A venit luna august și politicienii noștri au plecat în vacanțe. Mulți stau acasă, doar așa de ochii lumii, mulți merg în locuri exotice, fiindcă își permit, nu ca noi. Însă, înainte să plece, a dat CNA-ul buzna la Centrul Republican de Diagnosticare Medicală.

() Citeşte tot articolul

Editorial 6 August 2018, de Răzvan Munteanu

Trump, Iran și Războiul Total

La finalul lunii iulie, în cadrul unei reuniuni diplomatice, președintele iranian, Hassan Rouhani, declara: „America trebuie să înţeleagă (...) pacea cu Iranul este mama tuturor păcilor şi războiul cu Iranul este mama tuturor războaielor. Domnule Trump, (...) nu te juca cu coada leului, vei...

() Citeşte tot articolul


 

 


Cele mai citite articole Timpul.md