Blocul Unității Naționale este unica soluţie pentru o viaţă mai bună şi fără sărăcie

publicat în Ultima oră pe 18 Mai 2015, 07:38

Organizaţiile civice unioniste vor activa de acum înainte în cadrul aceluiaşi bloc, numit BUN (Blocul Unităţii Naţionale). Acest lucru l-au decis cei 25 de mii de oameni, care, potrivit organizatorilor, au ieşit în stradă, sâmbătă, 16 mai, transmite IPN.

Platforma Unionistă Acţiunea 2012 anunţă că aceste organizaţii se vor implica în campania electorală, înaintând candidaţi din partea tuturor formaţiunilor politice „Pactul pentru Unire, Pactul pentru Europa”, care vizează o apropiere considerabilă faţă de România.

Anatol Ursu, reprezentantul Mişcării Civice „Tinerii Moldovei”, a declarat că timp de 24 de ani este pentru prima dată când în stradă iese atât de mulţi oameni şi cer Unirea cu România . „Opţiunea noastră nu mai poate fi neglijată. Suntem o adevărată forţă şi glasul nostru devine din ce în ce mai puternic. Ca să reuşim, noi, cei din Piaţă, trebuie să intrăm în fiecare casă şi să dialogăm cu oamenii, să le explicăm ce înseamnă Unirea”, a subliniat Ursu.

La rândul ei, Elena Podoleanu, reprezentantul Platformei Unioniste „Acţiunea 2012”, a menţionat că Unirea este unica soluţie pentru o viaţă mai bună şi fără sărăcie. „Situaţia socio-economică din Republica Moldova, pericolul extern care pândeşte la graniţă, dar şi deschiderea României, arată că trăim un moment unic pentru Unire, care nu trebuie ratat. Recucerim această Piaţă istorică cerând Unirea. Nimic nu mai poate împiedica realizarea acestui act. Unirea e singura salvare”, a conchis Podoleanu.

Acţiunea de sâmbătă a avut loc fără altercaţii. Următorul eveniment major este planificată pe 5 iulie sub formă de Mare Adunare Naţională. Blocul Unităţii Naţionale (BUN) este compus, pentru început, din 22 de entităţi civice. Toate organizaţiile obşteşti doritoare din Republica Moldova pot să adere la acest Bloc, ca membri fondatori, până pe 1 iunie.
 
Sursa: IPN