Media

Blog: Moldova – ţinta diversiunilor

După regretabilele evenimente din 7 aprilie 2009, a urmat „clonarea” unora dintre cele mai tirajate ziare, iar vara aceasta s-au preluat, prin aşa-zisul atac de tip raider, acţiuni de la unele din cele mai importante bănci din Moldova.

Diversiunile sunt acţiuni de provocare puse la cale de „tehnologii politici” îndreptate împotriva maselor pentru a le manipula: a le sustrage atenţia de la mizeria în care trăiesc zi de zi, de la problemele grave legate de migraţie şi natalitate scăzută, de la preţurile exorbitante, de la lipsa locurilor de muncă, de la lipsa elementarelor condiţii de trai pentru tinerele familii…

Aceste diversiuni sunt făcute cu scopul de a destabiliza situaţia social-politică, astfel ca partenerii noştri europeni să-şi piardă încrederea în noi, iar electoratul să-şi piardă încrederea în partidele din cadrul AIE – aruncându-se din nou în braţele comuniştilor sau luând calea pribegiei. Atât timp cât cetăţenii nu se simt în siguranţă, nu poţi să-i convingi să rămână în ţară.

Voronin declara recent că Basarabia, după anul 1812, s-a transformat din provincie înapoiată într-o regiune dinamică. La anul viitor se vor împlini exact 200 de ani de la anexarea Basarabiei de către Imperiul Rus şi eu mă întreb: cum de s-a ajuns de la „regiunea dinamică” la cea mai săracă ţară din Europa?

Ion Socolenco

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *