Timpul Liber

Blondă, brunetă sau roşcată?

Vopseşte-ţi părul. Specialiştii spun că schimbarea culorii părului are o influenţă pozitivă asupra majorităţii femeilor, acestea simţindu-se mai încrezute în sine şi mai frumoase. Totuşi, uneori, alegerea culorii poate fi o dilemă. Pentru o cât mai bună alegere, ţine cont de: nuanţa pielii, trăsăturile feţei, culoarea naturală a părului şi a ochilor. Dacă îţi e frică de „rezultatul” final, îţi ofer câteva sfaturi care te vor ajuta să obţii culoarea pe care ţi-o doreşti.

Blond seducător

Dacă ai pielea de culoare deschisă, dar nu albă, poţi opta pentru orice ton de blond. În general, această culoare se „asortează” cu toate tipurile de ochi. Totuşi, dacă ochii tăi sunt de culoare deschisă, mai puţin expresivi, alege tonurile mai închise de blond.

Atenţie! Culoarea blond e pretenţioasă, presupune o îngrijire suplimentară a tenului şi un machiaj corespunzător. Dacă vrei să te vopseşti într-o nuanţă cu mult mai deschisă decât culoarea naturală a părului tău, trebuie, mai întâi, să-l decolorezi. Alege o vopsea care revitalizează părul, cu un conţinut bogat de extracte naturale, keratină, vitamine (în special, vitamina C- antioxidantă) şi care protejează. Nu te vopsi cu produse ce conţin amoniac.

Roşcat pasional

Dacă tenul tău are o tentă uşor arămie, roşcatul e culoarea care ţi se potriveşte. Este şi mai bine dacă ai ochii albaştri sau verzi. Roşcatul se potriveşte perfect unei feţe alungite, fine. Evită nuanţele de roşcat dacă ai tenul măsliniu sau eşti pistruiată.

Castaniu expansiv

Se potriveşte tuturor nuanţelor de piele şi ochilor de orice culoare. Evită castaniul doar dacă părul tău e rar şi moale.

Negru elegant

Negrul se potriveşte cu orice nuanţă a pielii şi cu orice culoare a ochilor. Evită însă să-ţi vopseşti părul în negru, dacă ai faţa prelungă (înăspreşte trăsăturile şi maturizează). Dacă ai pielea albă, machiază-te în tonuri mai tari, pentru a contracara impresia de paloare, datorată contrastului piele-păr.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *