Auto

BMW lansează maşini electrice, iar Ferrari aduce modelul 458 Spider la Frankfurt

Dintre zecile de noutăţi de la standuri cele mai aşteptate sunt modelele produse de Porsche, BMW, Ferrari, Ford, Opel, Daimler şi Volkswagen.

BMW a pregătit nu mai puţin de patru premiere internaţionale, respectiv noul M5, noua Seria 1 şi conceptele electrice i3 şi i8.

De asemenea, constructorul german va prezenta în premieră sub-marca "BMW i", prin debutul primelor modele electrice ale mărcii, conceptul i3 şi i8. Ambele modele vor fi lansate la vânzare în 2013.

Opel se va aduce la Frankfurt cu patru premiere, unde va prezenta noul coupe compact Astra GTC, Zafira Tourer, următoarea generaţie a furgonului Combo compact, dar şi un concept electric cu două locuri.

Tot patru noutăţi va avea şi constructorul american Ford, însă niciuna produsă la fabrica de la Craiova, modelul de serie B Max urmând să fie prezentat cel mai probabil la ediţia de anul viitor a Salonului Auto de la Geneva.

De asemenea, Ford va prezenta două noi modele Focus şi Fiesta, cu tehnologii de economisire a carburantului şi un consum mediu de 3,3-3-4 litri de carburant la suta de kilometri.

Volkswagen va fi prezent la salonul auto cu conceptul NILS, un vehicul electric pentru o persoană, care accelerează de la 0 la 100 de kilometri în mai puţin de 11 secunde şi poate atinge o viteză maximă de 130 kilometri pe oră. O altă premieră a germanilor este noul Volkswagen Up, succesorul micului model de oraş Lupo.

Porsche va aduce la Frankfurt noua generaţie a modelului 911, versiunile Carrera şi Carrera S, care vor fi disponibile în România din luna decembrie cu preţuri de la 97.560 euro cu TVA. Noul model 911 Carrera cu motor de 3,4 litri dezvoltă 350 cai putere şi consumă 8,2 litri de combustibil la suta de kilometri, iar Carrera S, cu motor de 3,8 litri şi 400 cai putere, are un consum de 8,7 litri la suta de kilometri.

Germanii de la Daimler vor prezenta noua generaţie a maşinii de familie compacte Mercedes Clasa B, programată pentru vânzare în România în luna noiembrie.

Unul dintre cele mai aşteptate modele la acestă ediţie a salonului este Ferrari 458 Spider, maşină pentru care importatorul Forza Rossa a primit deja zece comezi, pe care le va onora însă abia anul viitor.

Automobilul este echipat cu un motor în opt cilindri de 4,5 litri şi cu un acoperiş rigid retractabil, o inovaţie brevetată Ferrari şi o premieră pentru un automobil sport din acest segment. Noul Ferrari atinge o viteză maximă de 320 kilometri pe oră şi poate ajunge de la zero la suta de kilometri în 3,4 secunde.

Bentley va prezenta noul cabriolet de lux Continental GTC, echipat cu un motor care dezvoltă 575 cai putere. Noul Conti GTC accelerează de la zero la suta de kilometri în 4,8 secunde şi poate rula cu o viteză maximă de 314 kilometri pe oră.

Constructorul Audi va prezenta primul hibrid al mărcii din clasa lux. Motorul termic de doi litri produce 211 cai putere, iar cel electric 54 cai putere. Audi A8 hibrid accelerează de la zero la suta de kilometri în 7,7 secunde şi atinge o viteză maximă de 235 kilometri pe oră.

Printre debuturile la show-ul auto se numără şi noile Toyota Avensis şi Prius,
şi lansarea pe piaţa europeană a modelelor Hilux şi Yaris.

Alte premiere importante de la Salonul Auto de la Frankfurt sunt noile modele sau concepte Peugeot HX1, Skoda MissionL, Fiat Panda, Jaguar E-Type, Suzuki Swift, Chevrolet Malibu şi Camaro Coupe, Citroen Tubik şi Honda Civic.

Salonului Auto de la Frankfurt reuneşte aproximativ 900 de expozanţi, dintre care peste 50 sunt constructori auto.

Sursa: mediafax.ro
Sursa video: youtube.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *