Astăzi 18 Februarie 2018, Duminică - Ultima actualizare la 17 Februarie 2018
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Actualitate 17 Februarie 2017, ora 14:01

BNS pregătește un nou recensământ în 2021, chiar dacă datele celui din 2014 încă nu au fost publicate

Marime Font

Deși datele recensământului populației și al locuințelor din 2014 încă nu au fost făcute publice, autoritățile planifică deja următoarea acțiune de recenzare. Potrivit reprezentanților Biroului Național de Statistică, următorul recensământ ar urma să aibă în luna aprilie a anului 2021. 

Datele recensământului populației realizat acum aproape trei ani urmează a fi prezentate pe 31 martie. Directorul general al Biroului Național de Statistică, Vitalie Valcov, susține că datele, deși publicate mai târziu din cauza organizării deficiente ale procesului, oricum, vor fi relevante.
”Noi prelucrăm aceste date cu suportul experților internaționali, care, examinând datele introduse, au spus că datele vor fi relevante și calitative și vor putea fi realizate în continuare. Ele vor fi ajustate la anul 2016-2017, la statistica curentă”, a declarat Vitalie Valcov.
Directorul Biroului Național de Statistică spune că va fi însă mai complicat de ajustat datele cu privire la emigranți.

„Dacă la statistica vitală avem o statistică perfectă, atunci știți că la cea migrațională nu este atât de simplu, pentru că avem fluxuri masive de plecări peste hotare, plecările din segmentul de pe stânga Nistrului”, a spus Vitalie Valcov.
Între timp, autoritățile se pregătesc pentru un nou recensământ. Acesta ar urma să aibă loc în anul 2021. Vicepremierul Octavian Calmâc, ministru al economiei, crede că așteptările de la următorul recensământ sunt mai mari, însă și datele din anul 2014 sunt importante, chiar dacă acestea vor avea o marjă de eroare mai mare.”Oricum recensământul e cea mai importantă sursă de informare și nu trebuie ignorată, chiar dacă au fost admise anumite erori, au fost admise niște tergiversări de termene”, a declarat Octavian Calmâc.
Biroul Național de Statistică își propune să organizeze următorul recensământ al populației începând cu data de 1 aprilie 2021. 

Timpul.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Credința și minunile (III)

Legătura dintre vindecare și credință este una foarte puternică, dar are loc în plan spiritual. Credința vie și lucrătoare duce la vindecarea sufletului nostru, la sănătatea duhovnicească. Nu întotdeauna și la cea trupească, cum ne place să credem.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 14 Februarie 2018, de Constantin Tănase

„Azilul singuraticilor”, fragment din cartea „Groapa cu lei”, 2014

Există un paradox, care doar aparent e paradox: omul, fiind sută la sută ființă socială, care „înnebunește” în singurătate în aceeași măsură în care are nevoie de parteneri sociali. Cândva eram și eu înclinat să cred că singurătatea e apanajul,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Accesul la literatură

Întotdeauna mi s-a părut nedrept că literatura își croiește mai greu drumul prin lume decât arta plastică, pentru că – spre deosebire de cea din urmă – are nevoie de traducere. Și cu cât e mai săracă țara, cu atât mai puține sunt căile de acces la literatura...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Februarie 2018, de George Simion

Igor cel Fără de Țară

Chiar în aceste zile și în săptămânile și lunile, care vor urma, R. Moldova se unește cu România, comună cu comună, localitate cu localitate, om cu om. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 13 Februarie 2018, de Răzvan Munteanu

(I)logica rusă

Tensiunile dintre NATO și SUA, pe de-o parte, și Federația Rusă, pe cealaltă parte, ating, din păcate, cote din ce în ce mai ridicate, fiind evident că asistăm la cea mai rece relație pe axa Washington-Moscova, de după căderea Zidului Berlinului.

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul