Actualitate

Boardul de la Londra al Amnesty International, pe altă lungime de undă decât filiala de la Chişinău a organizaţiei

“În contextul celor întâmplate, condamnate inclusiv şi de către avocatul poporului, unii jurnalişti de la Chişinău au apelat la oficiul Amnesty central de la Londra, de unde au primit un răspuns, că participarea minorilor la conferinţele de presă şi la alte evenimente de genul acesta este permisă doar cu învoirea părinţilor”, scrie bloggerul Corneliu Gandrabur, într-un material publicat astăzi. “Întrebaţi despre acordul părinţilor, cei de la Chişinău au luat apă în gură şi chiar refuză să vorbească cu jurnaliştii despre ce şi-au permis să facă. Mai mult, ei spun ca nu au ce vorbi cu presa, precum ca nu ar fi obligați”, mai spune Gandrabur.

Bloggerul consideră că acţiunile Amnesty Chişinău ar trebui să dea de gândit donatorilor externi. “Ce au făcut inşii de la Amnesty Chişinău ar trebui să pună multe semne de întrebare în sediile donatorilor externi, dar şi in sediile unora de la noi, care obişnuiesc să arate din deget în baza concluziilor acestei organizatii”, mai scrie Corneliu Gandrabur.

Amintim că, în data de 18 octombrie, Amnesty International Moldova a organizat un flashmob, în cadrul căruia care câţiva elevi de la Liceul “Lucian Blaga” au mimat că cer autorităților moldovenești să-i întoarcă în ţară pe cetățenii turci, expulzați din Moldova. Timp de jumătate de oră, copiii au stat cu saci pe cap şi cu ștreangul la gât.

Acțiunea a provocat nemulțumirea părinților, iar Avocatul Copilului a condamnat implicarea minorilor în astfel de acțiuni, care le denigrează minorilor personalitatea şi-i afectează psihologic

Ulterior, directoare liceului, Valentina Olaru, a fost sancționată de către Direcția Educație a Primăriei Capitalei.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *