UE / Nato

Boc şi Filat vor înmâna primele permise de mic trafic la frontieră

„Sper ca săptămâna viitoare, la Chişinău, împreună cu premierul Filat, să putem înmâna primele permise cu privire la micul trafic de frontieră, astfel încât un milion de cetăţeni ai R. Moldova să poată beneficia de această facilitate specifică ţărilor membre ale UE pe o distanţă de 50 de kilometri de o parte şi de alta a graniţelor. Este un bun început pentru drumul nostru comun spre Uniunea Europeană”, a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, şeful Executivului de la Bucureşti, citat de Agerpres.

Emil Boc a reafirmat sprijinul României pentru R. Moldova: „Eu spun că şi de aici înainte România şi Moldova au un viitor comun, de data aceasta în Uniunea Europeană, un viitor în rândul celor mai civilizate şi democratice ţări ale lumii. România este un susţinător necondiţionat al Moldovei în drumul ei spre UE”.

Acordul de mic trafic la frontieră a fost semnat, pe 13 noiembrie 2009, la Bucureşti, şi a intrat în vigoare pe 26 februarie 2010. Acordul permite moldovenilor, care au domiciliul de cel puţin un an în zona de frontieră, să intre în România fără vize, pe o rază de cel mult 50 km, în baza permiselor de mic trafic însoţite de paşaport. Permisele se eliberează gratis, de către Secţia consulară a Ambasadei României, pentru o perioadă de doi-cinci ani, în maximum 60 de zile. Până acum, peste 2000 de cetăţeni moldoveni şi-au depus dosarul pentru obţinerea permisului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *