Actualitate

Bogatu, despre căderea în sondaje a Maiei Sandu: Oamenii nu vor să aleagă o clonă a lui Andrei Năstase

Un prim motiv, în viziunea analistului, ar fi incapacitatea Maiei Sandu de a rezista în fața presiunilor lui Andrei Năstase, care s-a autoproclamat candidat unic al opoziției extraparlamentare.

„Refuzul președintei PAS de a lupta pentru dreptul ei legitim de a intra în lupta pentru fotoliul de primar a scos în evidență nu numai o slăbiciune politică, ci și una morală. Ușurătatea cu care Maia Sandu a cedat șantajului liderului PPDA arăta că aceasta nu are nici forța, nici căderea de a lupta pentru reînnoirea clasei politice pe principiile integrității pe care partidul său o anunțase cu surle și trâmbițe”, scrie Petru Bogatu.
O altă cauză a declinului PAS este retorica agresivă, dar sterilă a Maiei Sandu, susține editorialistul de la Deschide.md.

„Oamenii și-ar dori astăzi un program concret și consistent al Opoziției extraparlamentare, ar vrea să vadă un orizont de așteptare, adică acea sumă de lucruri pe care guvernații doresc să fie făcute de guvernanți. Degeaba. De unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere. Se creează impresia că, în afară de demonizarea liderului PDM care i-a devenit o obsesie, Maia Sandu nu are nimic de spus. Lumea s-a cam plictisit de invectivele interminabile pe care PAS le plagiază din arsenalul propagandistic al PPDA. Privită din acest ungi, prședinta Partidului Acțiune și Solidaritate pare o copie palidă a lui Andrei Năstase. Nu e de mirare că liderul PPDA începe s-o depășească în sondaje. Era de așteptat. Oamenii aleg originalul, nu clona”, notează Bogatu.

Sursa: deschide.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *