Externe

Bogdan Aurescu, fostul ministru de Externe al României, a fost numit consilierul lui Klaus Iohannis

Potrivit sursei citate, Aurescu este numit în această calitate începând de vineri.

Funcția a fost deținută anterior de actualul ministru de Externe Lazăr Comănescu.

Diplomatul Bogdan Aurescu a fost ministru al Afacerilor Externe în perioada 24 noiembrie 2014 — 17 noiembrie 2015. Anterior, el a fost secretar de stat în MAE.

În perioada 2010 — 2011, el a fost negociator-șef pentru România al Acordului româno-american privind apărarea antirachetă și al Declarației Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI dintre România și SUA.

Aurescu a fost Agentul României pentru Curtea Internațională de Justiție, coordonând — pe tot parcursul procedurilor — activitatea echipei care a reprezentat România în procesul cu Ucraina de la Curtea Internațională de Justiție privind Delimitarea Maritimă în Marea Neagră, finalizat în februarie 2009.

În calitate de ministru de Externe, Bogdan Aurescu a vizitat R. Moldova. În discuțiile sale cu oficialii americani și europeni, el a subliniat importanța menținerii sprijinului pentru autoritățile de la Chișinău și a exprimat interesul pentru susținerea procesului de reformă, dezvoltarea economică și consolidarea securității energetice a Republicii Moldova.

Sursa: Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *