Actualitate

Bolile care pot apărea în urma inundaţiilor

Medicii avertizează că apa rămasă în urma inundațiilor este o sursă de infecție. Din această cauză, copiii nu trebuie lăsați să se joace în apă, întreaga casă terebuie curățată cu dezinfectant lichid, iar jucăriile celor mici și toate obiectele de bucătărie, dezinfectate.

Ministerul Sănătăţii a constituit un comitet de criză care să gestioneze situaţia. Au fost distribuite pastile de clorom, s-au revizuit şi refăcut stocurile de vaccin pentru hepatita A şi antitetanos în zonele afectate.

De la inundaţii pot apărea boli infecţioase de tip hepatita A sau holeră. Hepatita virală A, numită şi boala „mâinilor murdare”, are transmitere digestivă (de la fecale care contaminează alimentele). Ea nu se cronicizează, dar este mai severă la adulţi. În situaţia holerei,lucrurile sunt mult mai complicate.

Boala se manifestă prin tulburări digestive ca o diaree gravă, vomitări excesive, care duc la o deshidratare rapidă a bolnavului (exicose), prin pierdere de electroliţi (substanţe minerale). Cu toate că boala evoluează frecvent atipic, poate fi recunoscută uşor prin mortalitatea ridicată de 85 % la izbucnirea bolii, ca ulterior acest indice de letalitate să scadă între 20 şi 70% la cazurile netratate.

Sursa: antena3.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *