Actualitate

Boris Focşa reacţionează la incidentul în care a fost implicată Poliţia Rutieră şi PublikaTV

Citiţi mai jos scrisoarea expediată pe adresa redacţiei TIMPUL:

"Declaraţie cu referinţă la incidentul de la Poliţia Rutieră

În legătură cu gravele prejudicii de imagine care mi-au fost aduse ca urmare a expunerii „eronate” în presă a faptelor săvârşite, vin cu următoarele precizări: în acea seară nu conduceam eu automobilul, la volan se afla soţia mea; m-a telefonat consilierul şi am înţeles că se află la Poliţia Rutieră, după care apelul s-a întrerupt şi m-am gândit că poate fi ceva grav (accident sau altă nenorocire). Ne întorceam de la o serbare de familie şi fiind prin apropiere, am hotărât să ne oprim să aflăm ce s-a întâmplat. Am încercat să-l telefonez pe consilier, dar avea telefonul deconectat, atunci soţia a plecat să trimită copilul acasă cu un taxi, iar eu m-am urcat în maşină să-mi aprind o ţigară. În acest timp am auzit lovituri în geam. Între timp, soţia s-a întors şi i-am eliberat locul. S-a apropiat poliţistul şi mi-a cerut actele. Nu am opus rezistenţă şi m-am conformat cerinţelor poliţiei, deşi consider că nu eram obligat deloc să execut aceste cerinţe, deoarece nu conduceam eu maşina care staţiona şi nu eram participant la trafic. Însăşi faptul că soţia era la volan denotă că eram în deplin cadru legal şi nu am încălcat nicio lege.

Aflând tot ce i s-a întâmplat consilierului şi înţelegând că nu e nimic grav, am plecat acasă. Mai accentuez odată că eram în timpul meu liber, în calitate de cetăţean şi nu în calitate de ministru, venind să văd ce nenorocire i s-a întâmplat consilierului. Pentru mine există un adevăr ferm: mai presus de orice funcţie, e necesar să rămâi om şi să te intereseze nenorocirile altora. Acesta a fost motivul care ne-a făcut să ne oprim şi să vedem ce s-a întâmplat. Declar că nu am încercat în niciun fel să influenţez poliţia folosindu-mă de funcţia pe care o deţin. Nu am încălcat Constituţia Republicii Moldova, Jurământul dat sau o oricare altă lege. Dacă toţi suntem egali în faţa legii, atunci la fel cred că trebuie să fie aplicat şi postulatul constituţional: prezumţia nevinovăţiei.

Regret mult că am nimerit în această situaţie neplăcută şi îmi cer scuze de la colegii mei de Guvern pentru incomoditatea creată, la fel îmi cer scuze de la toţi cei care au fost nevoiţi într-o zi atât de importantă pentru toţi creştinii să urmărească, în loc de emisiuni plăcute, o informaţie atât de neplăcută. Sper ca toţi subiecţii implicaţi în această istorie să facă acelaşi lucru, mai ales că suntem încă în toiul Sfintelor Sărbători de Iarnă.

Cu respect,
Boris Focşa"

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *