Timpul Liber

Botez în familia Băsescu. Naşul Chirtoacă: „Este un gest simbolic de unire ceea ce se petrece astăzi”

Elena Băsescu şi fiica ei au fost aşteptate, cu un buchet de trandafiri, în curtea bisericii de naşul Dorin Chirtoacă, primarul Chişinăului. Îmbrăcată în alb, Sofia Anais a primit de la naşi două costume populare şi o Biblie.
Pregătirile la biserică au început cu aprocximativ o oră înainte, atunci când au fost aduse mai multe coşuri cu flori albe. Printre puţinii invitaţi se numără Elena Udrea şi Prinţesa Lia.

Primul sosit la biserică, Dorin Chirtoacă, s-a grăbit să dea o conotaţie simbolică faptului că i-a fost încredinţat acest rol. „E un moment de suflet, e o clipă de fericire astăzi în viaţa mea. Emoţiile sunt inerente. Este un gest simbolic de unire ceea ce se petrece astăzi. Încă o dată se demosntrează că cei din dreapta şi din stânga Prutului suntem aceiaşi. Sper ca Sofia să trăiască într-un stat reîntregit. Îmi doresc să fie sănătoasă, să crească mare, să ducă mai departe drapelul românismului, cum o face bunicul său în special. Să aibă parte de tot ce este lăsat de bunul Dumnezeu pe pământ”, i-a urat el copilului căruia i-a adus în dar un costum naţional românesc, similar celor dăruite prietenilor săi, Elena Băsescu şi Bogdan Ionescu, la nuntă

Liberalul Dorin Chirtoacă, cel care a primit de câteva săptămâni propunerea de a-i fi naş Sofiei, alături de medicii Monica şi Cătălin Cârstoveanu, a fost de altfel şi cel care i-a întâmpinat în curtea bisericii pe Traian şi pe Maria Băsescu, ajunşi cu aproximativ 20 de minute înainte de ceremonie.

Sofia Anais, care poartă atât numele Băsescu cât şi Ionescu, s-a născut pe 1 septembrie, la Spitalul Municipal din Bucureşti.

 Sursa: gandul.infi

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *