Moldova

Boxerii din Grimăncăuţi au dominat în Campionatul Moldovei

Cu certitudine, cea mai regretabilă absenţă de pe ringul pugilistic a fost cea a lui Vitalie Gruşac, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Sidney, ediţia 2000. Sportivul în vârstă de 33 de ani în prezent este antrenor al boxerilor din oraşul Edineţ, iar pentru ediţiile ulterioare ale campionatelor republicane, tinde să pregătească viitori premianţi şi campioni.

În absenţa sa din competiţii, favoriţi ai publicului au fost consătenii săi din Grimăncăuţi care au învins în şase din zece categorii ale turneului.
Atracţiile galei finale s-au consumat în categoriile de până la 56 şi 75 kg. Printre sportivii cu greutate de până la 56 kg, premiantul de bronz al Jocurilor Olimpice-2008 de la Beijing, Veaceslav Gojan, a învins cu multă simplitate toţi adversarii săi, iar adversarul din finală, tiraspoleanul Maxim Postoiuc, a fost trimis rapid la podea şi „micuţul” boxer din Grimăncăuţi a intrat în posesia titlului naţional ordinar.

Proaspătul premiant de bronz al Cupei Europei de la Harkiv (Ucraina), Victor Cotiujanschi a avut parte de o finală mult mai captivantă, în limitele categoriei de 75 kg. În calitate de adversar a fost consăteanul său, un alt pugilist din Grimăncăuţii Bricenilor, Ion Nurumbetov. În primele minute ale meciului sportivii au dat dovadă de o bună tehnică pugilistică, dar în scurt timp, loviturile lui Cotiujanschi deveneau tot mai puternice şi secundanţii lui Nurumbetov şi-au retras sportivul de pe ring. După ce a primit medalia de aur, Cotiujanschi a declarat pentru presă că obiectivul său pentru 2010 îl constituie calificarea la Olimpiada-2012 de la Londra unde îşi doreşte o medalie.

Sportivii din Grimăncăuţi au dominat şi în alte patru categorii de greutate. Medalii de aur au obţinut: Dumitru Galagoţ (60 kg), Violin Berzoi (64 kg), Vasile Belous (69 kg) şi Mihail Muntean (91 kg). În alte categorii au repurtat victorii: Dumitu Suhodolschi (Tiraspol) – 49 kg, Alexandru Râşcan (Tiraspol) – 52 kg, precum şi chişinăuienii Vladimir Cheleş (81 kg) şi Vadim Nani (+91 kg).

Tradiţional, după încheierea campionatului, Federaţia de Box din R. Moldova (FBM) a organizat o masă festivă pentru veteranii acestei probe sportive. Preşedintele FBM a mulţumit asistenţei pentru contribuţia sa la dezvoltarea boxului şi a oferit distincţii pentru trei veterani care şi-au marcat jubilee în 2010: Petru Arachelov (60 de ani), Anatol Pâca (50) şi Andrei Guşan (50).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *