Actualitate

Bradul „interimar” va fi inaugurat în această seară

Primăria municipiului Chișinău informează că este organizat şi un spectacol, cu participarea vedetelor din Republica Moldova, printre care: Radu Dolgan, Serj Kuzenkoff, Igor Rusu, Lenuţa Gheorghiţă, Maria Iliuţ, Fraţii Corduneanu şi formaţia „Megapolis”. Manifestarea cultural-artistică va începe la ora 17.30, iar inaugurarea Pomului de Crăciun şi aprinderea luminilor de sărbătoare va avea loc la ora 18.00.

Primarul general interimar Silvia Radu a spus luni, 4 decembrie, la ședința operativă de la Primărie, că la anul, dacă va mai rămâne în această poziție de interimat la Primărie, va iniția consultarea chișinăuienilor ce fel de brad își doresc: artificial sau natural.

Silvia Radu a mai spus că personal a optat pentru un brad artificial, dar din cauza prețurilor mari anunțate şi a timpului insuficient pentru organizarea procedurilor de achiziție, s-a mers ideea bradului natural. Primarul general interimar speră că pe viitor în PMAN va fi instalat un brad artificial pentru a evita problemele de genul celor de anul acesta.

Sâmbătă dimineață, 2 decembrie, în PMAN a fost instalat bradul de 29 de metri, adus din Ucraina, care a ajuns la Chișinău cu întârziere și cu multe crengi rupte. Muncitorii de la Spații Verzi au încercat să-l reanimeze, dar Silvia Radu a cerut să fie dat jos și s-a angajat să cumpere personal alt brad. În aceeași zi, în Piața a fost instalat un brad de 17 metri, care a fost tăiat din curtea unei grădinițe din sectorul Botanica. Pomul a constat 10 mii de lei, iar înțelegerile au fost ca banii să fie donați în scopuri caritabile.

Pomul de Crăciun din PMAN se planifica să fie împodobit până pe 30 noiembrie, iar inaugurarea ar urma să aibă loc pe 1 decembrie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *