Actualitate

Bradul trebuie cumpărat cu 2-3 zile înainte de sărbătoare

Ofiţerul de presă al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, Liliana Puşcaşu, a menţionat că, dacă se optează pentru un brad artificial, este bine ca acesta să fie cumpărat dintr-un loc autorizat. „Este important ca pomul să fie montat departe de sobă, de calorifere sau aparate de încălzit. De asemenea, este destul de important să fie păstrată distanţa faţă de draperii, pereţi acoperiţi cu tapete”, a spus Liliana Puşcaşu.

Sub Pomul de Crăciun nu trebuie puse obiecte sau lucruri inflamabile. Se recomandă împodobirea bradului cu jucării din sticlă, nu din plastic, deoarece acestea din urmă sunt uşor inflamabile.

Şi ghirlandele e necesar să fie cumpărate din magazine autorizate. „Nu folosim luminiţe care au fost defecte şi le-am reparat, izolându-le cu bandă adezivă pentru că prezintă pericol de scurt circuit, care ar putea duce la incendiu”, a spus Liliana Puşcaşu.

Pe brad nu se vor pune lumânări şi nici ornamente din hârtie sau din vată, care, la fel ca şi plasticul, sunt uşor inflamabile. De asemenea, bradul trebuie fixat foarte bine, ca animalele de companie sau copiii să nu-l dărâme.

Alte recomandări vizează artificiile, care trebuie să fie însoţite de certificat de provenienţă şi instrucţiune în limba română. Acestea vor fi lansate doar de către adulţi. „Atenţie maximă – artificiile trebuie lansate la distanţă mare de spaţiile locative şi de spaţiile forestiere pentru a evita incendiile”, a spus Liliana Puşcaş.

Pompierii şi salvatorii le recomandă oamenilor să cureţe sobele. Focul nu trebuie lăsat pe timpul nopţii, mai ales dacă oamenii pleacă de acasă. Lumânările aprinse, şemineurile nu trebuie lăsate fără supraveghere. 

IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *