Astăzi 21 Septembrie 2018, Vineri - Ultima actualizare la 20 Septembrie 2018
Abonamente
 
 
 

Internațional 7 Februarie 2016, ora 10:44

Brazilia respinge orice posibilitate de anulare a JO de la Rio din cauza Zika

Marime Font

Guvernul brazilian a exclus în mod oficial orice posibilitate de anulare a Jocurile Olimpice /JO/ de la Rio de Janeiro (5-21 august) din cauza epidemiei cu virusul Zika foarte agresiv în Brazilia.

''Această opțiune nu este de luat în calcul. Guvernul brazilian garantează că Jocurile de la Rio se vor desfășura în siguranță și liniște'', a declarat ministrul Sporturilor, George Hilton, într-un comunicat difuzat joi seară.

''O grijă totală va fi acordată pentru sănătatea tuturor participanților la cea mai mare sărbătoare a sportului mondial'', a adăugat ministrul brazilian, cu exact șase luni înaintea deschiderii primelor Jocuri Olimpice organizate în America de Sud.Brazilia este țara cea mai afectată de o epidemie cu virusul Zika, virus care se răspîndește cu o viteză uluitoare în regiune.

Transmis printr-o înțepătură a țînțarului de tip Aedes, Zika este susceptibilă că ar cauza malformații congenitale la nou-născuții ale căror mame au fost contaminate în timpul sarcinii.

Circa 1,5 milioane de persoane afectate de virusul Zika au fost raportate în Brazilia, unde 404 cazuri de microcefalie au fost confirmate și 3.670 de cazuri suspecte sînt în curs de examinare, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), care a decretat săptămîna aceasta o ''urgență de sănătate publică de interes internațional''.

OMS s-a abținut pînă în prezent să formuleze recomandări în privința călătoriilor în zonele afectate de Zika.

Jocurile vor avea loc în plină iarnă australă, un sezon uscat și mai puțin fierbinte, ce marchează sfîrșitul epidemiilor anuale de virusuri tropicale precum Zika și febra dengue, odată cu dispariția treptată a țînțarilor care le transmit.

Sursa: Moldpres

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul