BREAKING NEWS! Vlad Plahotniuc pleacă din funcția de președinte al PD /// „Timpul va demonstra că decizia noastră a fost cea corectă”

publicat în Actualitate pe 24 Iunie 2019, 09:22

Vlad Plahotniuc, cu puține clipe în urmă, a anunțat că își depune mandatul de președinte al Partidului Democrat din Moldova.

Deja fostul președinte al PDM a scris pe pagina sa de Facebook că a reflectat mult în ultimele zile cu privire la situația politică din țară. Acesta spune că a urmărit atent modul în care sunt atacați colegii săi din Partidul Democrat din Moldova din cauza că unii lideri de partid, au dorința de a regla conturile anume cu el. Din acest motiv, Vlad Plahotniuc pleacă din funcția de președinte, pentru ca oponenții săi politici să își îndrepte lănciile spre el și nu spre PDM.

„Știu, azi, unii sunt euforici, alții sunt plini de resentimente și dorința de răzbunare, acestea toate vor trece, dar problemele din țară rămân și trebuie rezolvate. O fracțiune a Partidului Democrat cu deputați șantajați și presați, poate să devină o fracțiune vulnerabilă, lucru care ar putea fi chiar în defavoarea celor care astăzi comit aceste abuzuri și presiuni politice.”, scrie Vlad Plahotniuc.

Plahotniuc a propus colegilor din PDM să organizeze un congres politic, pentru a identifica cât mai curând cea mai bună candidatură pentru funcția de președinte al Partidului Democrat. Ce ține de mandatul de deputat, „acest mandat vizează în primul rând respectarea votului pe care l-au dat oamenii, fiind mandatul care a acumulat cel mai mare număr de voturi în Moldova, la alegerile din februarie. Nu doresc acest mandat pentru imunitate sau pentru altceva, este însă mandatul dat de oameni și orice decizie pe această temă urmează să fie luată de mine împreună cu ei, este mandatul care aparține cetățenilor din Nisporeni, nu mie sau altcuiva.” a scris democratul.