Actualitate

Brexit, incertitudine totală. Liderii europeni i-au comunicat lui Boris Johnson că un acord nu poate fi obţinut până la summitul de joi

Liderii europeni i-au comunicat lui Boris Johnson că nu mai există nicio cale „practică sau legală” prin care să mai poată fi găsit un acord pe Brexit până joi, atunci când va începe summit-ul UE de la Bruxelles, relatează The Independent.

Prim-ministrul Finlandei, Antti Rinne, al cărui guvern deţine preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene l-a avertizat pe Boris Johnson că obţinerea unui acord în timpul acestei săptămâni va fi imposibilă. Simon Coveney, viceprim-ministrul irlandez a sugerat, de asemenea, că discuţiile ar putea să continue până săptămâna viitoare.

Boris Johnson voia, însă, să prezinte un eventual acord obţinut în faţa sesiunii speciale parlamentare de sâmbătă, dar acum nu mai există nicio şansă pentru asta, conform oficialilor europeni.

Ministrul spaniol de externe şi viitorul Înalt Reprezentant al UE (responsabilul pentru politică externă al blocului european) a declarat că e posibil să fie nevoie de o nouă amânare a Brexitului, având în vedere că timpul rămas până pe 31 octombrie nu este suficient pentru negocierea şi semnarea unui acord.

Boris Johnson a declarat public în mai multe rânduri că nu va mai cere o amânare a Brexitului dincolo de 31 octombrie deşi există o lege votată în Parlamentul de la Londra care îl obligă să facă acest lucru dacă un acord nu este obţinut în timp util.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *