Timpul Local

Britanicii depasesc criza, rezolvnd rebusuri

Ocupatia de baza in aceste vremuri tulburi, pentru britanici, pare sa fie dezlegarea cuvintelor incrucisate. Majoritatea sustin ca aceasta activitate ii ajuta sa uite de lipsuri si sa tina mintea antrenata.Aproximativ 76% dintre locuitorii regatului au obiceiul de a face rebus. 86% dintre persoanele intervievate declara ca rebusul traditional stimuleaza creierul la un nivel superior, comparativ cu alte jocuri moderne. Cei mai pasionati de rebus par sa fie locuitorii din estul regatului. Acestia dezleaga cuvinte incrucisate aproximativ 61 de ore pe an. Scotienii sunt cei mai putini pasionati de rebus, ei acordand acestei ocupatii doar 47 de ore pe an.

Studiul, realizat de compania auto Chevrolet, a mai scos la iveala faptul ca 42% dintre britanici fac rebus o data pe saptamana, 82% dintre persoanele intervievate declarand ca aceasta activitate este o buna forma de educatie. 89% recunosc ca in acest fel isi dezvolta vocabularul, iar 84% sunt convinsi ca dezlegand cuvinte incrucisate acumuleaza mai multe cunostinte in diferite domenii.

Reprezentantii companiei Chevrolet au concluzionat ca in vremuri de restriste oamenii se intorc catre valorile traditionale. In conditiile in care acest mijloc de distractie si stimulare a mintii nici nu costa foarte mult, situatia devine cu atat mai avantajoasa pentru cei care beneficiaza de pe urma ei.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *