British Museum își face disponibile colecțiile online, în parteneriat cu Google

publicat în Artă pe 12 Noiembrie 2015, 17:15

British Museum a anunțat joi că își face disponibile colecțiile online, în parteneriat cu Institutul Cultural Google, site-ul gigantului american de internet dedicat punerii în valoare a bunurilor culturale, informează France Presse.

„Datorită acestui parteneriat, peste 4.500 de opere și obiecte de artă vor fi vizibile online în câteva clicuri", au comentat cele două instituții într-un comunicat.

Pagina de start dedicată celebrului muzeu londonez (g.co/britishmuseum) se deschide cu două expoziții în curs dedicate istoriei religiilor în Egiptul post-faraonic și culturii celtice și permite navigarea între diferite obiecte și manuscrise.

Devine, astfel, posibil să se parcurgă virtual galeriile datorită unei tehnologii inovatoare, plasând, la fel ca Street View, utilizatorii în centrul muzeului.

Prin acest parteneriat, „sperăm să oferim oamenilor un nou mod de a trăi și a aprecia muzeul și noi modalități de învățare și predare", a subliniat directorul British Museum, Neil MacGregor.

De la crearea sa în 2011, Institutul Cultural Google susține că a semnat aproximativ 800 de parteneriate în 60 de țări cu muzee, fundații culturale sau centre de arhivă.

Agerpres