Frumusețe

Bronzul perfect

O piele uşor bronzată nu te face decât să fii mai încrezătoare şi să te simţi mai sexy şi mult mai dispusă să îmbraci fuste şi pantaloni scurţi. Dar la început de vară, când încă nu ai un bronz natural, iar la solar nu ai poftă să mergi, soluţiile autobronzante sunt cea mai potrivită variantă. Pentru a nu avea diverse surprize, pielea pătată sau aspect de murdărie, trebuie să respecţi câteva reguli în momentul în care aplici autobronzantul.

Nu te îndepărta de culoarea pielii

Alege produsul care ţi se potriveşte cel mai bine, în funcţie de culoarea naturală a pielii tale. Foloseşte o loţiune de bronzare cu efect mediu sau scăzut, mai ales dacă te afli la prima aplicare.

Gomajul pentru piele

Una dintre cele mai importante reguli este să-ţi exfoliezi întreg corpul înainte de aplicarea loţiunii autobronzante pentru a îndepărta stratul de celule moarte. Astfel, bronzul tău va fi de durată şi eviţi decolorarea zonelor care au fost cel mai intens acoperite de celule moarte.

Aplică pe zone!

Este foarte important să nu aplici autobronzant în zonele care în mod normal nu se bronzează la fel de puternic precum restul corpului. Este vorba de tălpi, partea interioară a braţelor, subraţul, ceafa, urechile (dacă ai părul lung) etc.

Aplică pe pielea uscată

Aplică numai pe pielea complet uscată, pentru a evita apariţia petelor. Aşteaptă cel puţin 10 minute după duş, pentru ca apa să se evapore şi să poţi aplica fără riscul de a te păta.

Autobronzant colorat

Alege o loţiune sau o cremă autobronzantă colorată, care îţi permite să observi zonele în care ai aplicat deja. Dacă alegi o formulă transparentă, rişti să laşi porţiuni mici neacoperite. Începe aplicarea de jos în sus, pentru a preveni frecarea zonelor pe care ai aplicat deja. Începe cu picioarele, continuă apoi cu fesele, abdomenul şi aşa mai departe, având grijă să insişti asupra fiecărei părţi a corpului.

Relaxare de 30 de minute

Aplicarea bronzului poate fi relaxantă. După ce ai aplicat soluţia autobronzantă, trebuie să eviţi să te îmbraci. Stai 30 de minute fără a lua hainele pe tine. Este necesar să aştepţi cel puţin jumătate de oră ca să fii sigură că pielea ta a absorbit complet autobronzantul. 

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *