Astăzi 20 Februarie 2018, Marţi - Ultima actualizare la 19 Februarie 2018
Abonamente

Actualitate 21 Septembrie 2017, ora 00:29

Beneficiile consumului moderat de whisky

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Consumul moderat de alcool ne face să avem parte de sărbători frumoase, însă o băutură în mod special aduce și o serie de beneficii sănătății. Despre ce licoare bahică să fie vorba?


Nu, nu ne referim la șampanie, ci la whisky. Iată care sunt beneficiile pe care le are asupra sănătății!

Ajută la memorie

Antioxidanții care se regăsesc în whisky îmbunătățesc sănătatea creierului și ajută la o mai bună circulație a sângelui. Drept urmare, și memoria devine mult mai bună dacă whisky-ul este consumat cu moderație. În plus, scotch-ul conține și etanol, despre care cercetătorii au arătat că ar juca un rol important în aducerea aminte a unor date specifice și în plasticitatea sinaptică.

Reduce riscul atacurilor cerebrale
Colesterolul este oprit să se depună în sistemul cardiovascular, ați ghicit, de… whisky. Aceaași băutură îndepărtează excesul de colesterol din organism, iar pereții arterelor devin relaxați, reducându-se astfel riscul obstrucțiilor, care conduc, de altfel, la producerea accidentelor vasculare.Reduce riscul îmbolnăvirii de cancer
Băutura devenită celebră mai întâi în Scoția conține acid elagic, un acid care împiedică moleculele din ADN să intre în contact cu diferiți compuși cancerigeni, cum ar fi nitrosamine și hidrocarburi policiclice. Protejează totodată și organismul împotriva efectelor adverse ale chimioterapiei.

Ajută la digestie
De sute de ani, băutura spirtoasă a jucat un rol important în procesul de digestie al organismului uman. Înainte să devină elementul de antren la petreceri, whisky era consumat după o masă copioasă, ajutând corpul să se relaxeze. Este bun la curele de slăbire, în măsura în care reduce pofta de mâncare și ne împiedică să mâncăm prea mult. Consumul de whisky calmează durerile de stomac și previne o eventuală indigestie ca urmare a degustării unui desert foarte dulce.

Benefic în cura de slăbire
Consumul de whisky, datorită compoziției acestei băuturi din cereale, ajută la inhibarea poftei de mâncare. Nu conține nici prea multe calorii, iar cantitatea de grăsimi și de colesterol este zero. Chiar și numărul de calorii și carbohidrați pe care whisky-ul îl conține sunt sub formă de alcool, este procesat rapid de organism și folosit pentru un boost de energie.

Întărește sistemul imunitar

Antioxidanții și nivelul de vitamine pe care îi are în compoziție această băutură ajută la stimularea sistemului imunitar, ceea ce ne ajută să luptăm cu răceala, bolile de sezon, infecții și alte afecțiuni. Este și un excelent sirpo pentru tuse, recomandat atunci când avem roșu în gât. Puteți folosi ca tratament puțin whisky adăugat într-un ceșcuță cu apă caldă și lămâie.

Controlează nivelul de zahăr
Deși nu este recomandat consumul de alcool în cazul persoanelor diabetice, whisky-ul reglează producerea de insulină din pancreas. “Whisky reduce riscul îmbolnăvirii de diabet, uneori chiar cu 30-40 la sută”, potrivit Organic Facts. ”O cantitate moderată de whisky poate îmbunătăți semnificativ capacitatea organismului de a regla nivelul de insulină și glucoză din organism, și deci reduce riscul de a face diabet”, se arată în studiul Organic facts.

Whisky-ul aduce o serie de beneficii organismului nostru, însă nu uitați că există și alte modalități prin care ne putem regla funcțiile corpului. Este important să avem o dietă echilibrată, să nu exagerăm cu consumul de băuturi alcoolice și să consumăm cei doi litri de apă recomandați zilnic.

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 19 Februarie 2018, ora: 16:31

Trei instituții importante vor fi iluminate artistic: O să dea o nouă viață orașului Chișinău

Trei instituții importante vor fi iluminate artistic: O să dea o nouă viață orașului Chișinău

Fațadele Muzeului Naţional de Etnografie și Istorie Naturală, Palatului Naţional „Nicolae Sulac” și Teatrului Naţional de Operă și Balet „Maria Bieșu” vor fi iluminate artistic.  

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2018, ora: 08:21

Grigore Vieru – un poet absolut

Grigore Vieru – un poet absolut Din editia print

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 19 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Postul Mare

Începe din nou Postul Mare. O perioadă de bucurii duhovnicești, de timp pentru suflet, de slujbe minunate, de pocăință încununată de înviere.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Credința și minunile (III)

Legătura dintre vindecare și credință este una foarte puternică, dar are loc în plan spiritual. Credința vie și lucrătoare duce la vindecarea sufletului nostru, la sănătatea duhovnicească. Nu întotdeauna și la cea trupească, cum ne place să credem.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 14 Februarie 2018, de Constantin Tănase

„Azilul singuraticilor”, fragment din cartea „Groapa cu lei”, 2014

Există un paradox, care doar aparent e paradox: omul, fiind sută la sută ființă socială, care „înnebunește” în singurătate în aceeași măsură în care are nevoie de parteneri sociali. Cândva eram și eu înclinat să cred că singurătatea e apanajul,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Accesul la literatură

Întotdeauna mi s-a părut nedrept că literatura își croiește mai greu drumul prin lume decât arta plastică, pentru că – spre deosebire de cea din urmă – are nevoie de traducere. Și cu cât e mai săracă țara, cu atât mai puține sunt căile de acces la literatura...

() Citeşte tot articolul

Editorial 13 Februarie 2018, de Răzvan Munteanu

(I)logica rusă

Tensiunile dintre NATO și SUA, pe de-o parte, și Federația Rusă, pe cealaltă parte, ating, din păcate, cote din ce în ce mai ridicate, fiind evident că asistăm la cea mai rece relație pe axa Washington-Moscova, de după căderea Zidului Berlinului.

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul