Actualitate

Burse de excelenţă pentru studii post-universitare în Elveţia

Este vorba despre burse pentru cercetări ştiinţifice pentru cel mult 12 luni; burse pentru studii de doctorat pentru cel mult 3 ani şi burse pentru studii post-doctorale pentru cel mult 12 luni. Limita de vârstă a candidaţilor pentru cercetări şi studii doctorale este de 35 de ani. Guvernul Elveţiei nu oferă burse pentru studii universitare şi de masterat.

Studiile vor fi efectuate în cadrul unor instituţii de învăţământ din Elveţia – universităţi, institute federale de tehnologii şi universităţi de ştiinţe aplicate. O condiţie obligatorie este cunoaşterea la un nivel înalt a uneia din următoarele limbi străine: franceza, germana, italiana sau engleza, în funcţie de cerinţele instituţiei de învăţământ selectate de candidat.

Pentru a obţine întreg pachetul de aplicare, inclusiv informaţia despre criteriile de eligibilitate şi procedurile de aplicare, persoanele interesate pot scrie la adresa chisinau@eda.admin.ch.

Dosarele se vor depune în perioada 2 septembrie-15 noiembrie, de luni până miercuri, de la ora 14.00 până la ora 17.00, la sediul Biroului de Cooperare al Elveţiei, strada A. Mateevici, 23-B, municipiul Chişinău. Data-limită pentru depunerea dosarelor este 15 noiembrie.

Autorităţile elveţiene au emis o avertizare privind posibilitatea unor atacuri de tip „phishing” cu oferte de burse expediate prin email din numele Guvernului Elveţiei. Avertismentul este emis pentru a contracara ofertele de burse, oferite fraudulos din numele Guvernului Elveţiei şi diseminate prin email. Comisia Federală pentru Burse destinate Studenţilor Străini informează că nu distribuie prin email informaţia despre bursele oferite. Programul de burse este gestionat în mod direct de reprezentanţele elveţiene locale. Autorităţile elveţiene recomandă să nu răspundeţi la aceste email-uri şi, mai mult ca atât, să nu trimiteţi sumele de bani solicitate.

Timpul.md

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *