Actualitate

Bustul lui Grigore Vieru la Soroca

Un bust al lui Grigore Vieru va fi dezvelit in orasul Soroca, la 12 ianuarie 2010, in parcul „Mihai Eminescu” din localitate. Initiativa apartine unui Comitet local cu denumirea „In memoria lui Grigore Vieru”. Dupa cum a comunicat presedinta Comitetului, Ana Bejan, viitorul bust al lui Grigore Vieru va costa circa 300 de mii de lei.

La un post local TV din Soroca a fost organizat telemaratonul „Te-ai scufundat in vesnicie ca iarba toamnei in pamant”, fiind acumulati circa 52 de mii de lei. Restul cheltuielilor pentru inaltarea bustului vor fi suportate de agenti economici si din bugetul local. Comitetul „In memoria lui Grigore Vieru” din Soroca deruleaza mai multe activitati pentru anul viitor prin care va fi omagiat Grigore Vieru.

Printre acestea se numara realizarea unui film documentar despre clipele pe care le-a trait poetul la Soroca.Pe 10 ianuarie 2010, la Soroca va fi organizat un spectacol in memoria poetului, sustinut de interpretul Fuego, iar la 16 ianuarie va fi dezvelita o placa comemorativa pe strada care va purta numele lui Grigore Vieru. Comitetul considera ca ar fi oportun ca autoritatile R. Moldova sa declare anul 2010 – „Anul Grigore Vieru”. La 14 februarie 2010, poetul Grigore Vieru ar fi implinit varsta de 75 de ani.

DECA-press

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *