Chișinău

Bustul lui Grigore Vieru si-a gasit locul printre clasicii literaturii romne

Bustul lui Grigore Vieru de pe Aleea Clasicilor din Gradina publica "Stefan cel Mare si Sfant" a fost dezvelit astazi, in ajunul aniversarii a 75-a a poetului. Acesta s-a regasit intre clasicii literaturii romane si a fost binecuvantat de un sobor de preoti de la Biserica Sfanta Teodora de la Sihla, locasul sfant la care mergea poetul.

Sute de chisinauieni au participat la eveniment si i-au adus un omagiu celui care a fost si va ramane un simbol al constiintei nationale.

„Nu exista fiinta pe pamant care n-a trecut prin inima lui Vieru. Acest bust este unul din putinele lucruri pe care am reusit sa le facem pentru marele poet al neamului”, a declarat presedintele interimar Mihai Ghimpu.

La randul sau, premierul Vlad Filat a spus ca anul 2010 va fi un an pregatitor pentru evenimentele din 2011, care va fi anul poetului Grigore Vieru, in care opera poetului va intra in fiecare casa.

Bustul lui Grigore Vieru a devenit realitate gratie eforturilor ministrerului Culturii, primariei mun. Chisinau, a sculptorilor Victor Macovei si Ruslan Tihonciuk, care au castigat concursul anuntat de autoritati.

Dupa Info-Prim Neo

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *