Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la 19 Septembrie 2018
Abonamente
 
 
 

IT&C 4 Septembrie 2017, ora 13:29

Butonul de pornire de la iPhone 8 va fi mai util ca niciodată

Marime Font

Seria de zvonuri legate de iPhone 8 pentru săptămâna aceasta începe cu câteva detalii legate de funcționalitatea butonului de pornire – Power al terminalului.

Mai avem doar câteva zile până la lansarea iPhone 8. Cei de la Apple au trimis deja invitațiile pentru conferința de anunțare a gadgetului ce va avea loc pe 12 septembrie, în aproximativ o săptămână. Tot atunci, s-ar putea să avem parte de un iPhone 7S și 7S Plus, un nou Apple TV cu suport pentru conținut video 4K și nu numai.

Revenind însă la iPhone 8, un lucru este sigur. Acesta are șanse foarte mari să fie primul telefon al gigantului din Cupertino fără un buton Home principal. În schimb, butonul de la baza ecranului fiecărui iDevice, va fi înlocuit în cazul viitorului smartphone cu o alternativă digitală. Practic, în funcție de aplicațiile pe care le vei rula pe aparat, o variantă virtuală a butonului Home va apărea sau dispărea de pe ecran.Deși o parte semnificativă din funcționalitatea butonului Home poate fi înlocuită cu gesturi intuitive, mulți au fost curioși cum o vei mai putea apela pe Siri fără comenzi vocale. Până acum, dacă țineai câteva secunde apăsat butonul respectiv, asistentul virtual sărea în ajutorul tău. Conform dezvoltatorului Guilherme Rambo, același lucru îl vei putea fac prin intermediului butonului de Power/Sleep/Wake de pe marginea iPhone 8.

Dezvoltatorul citat de MacRumors a găsit indicii în această direcție în codul sursă pentru iOS 11. El a afirmat că, pe lângă faptul că vei putea spune Hey Siri pentru a iniția o interacțiune cu popularul asistent virtual, o apăsare prelungită pe butonul de pornire al telefonului ar trebui să îndeplinească aceeași sarcină. Într-o oarecare măsură, o funcție intitulată Urgență SOS din iOS 11 va fi legată tot de același buton Power. Rămâne să vedem cum va combina Apple toate aceste opțiuni într-o manieră prietenoasă în spatele unui singur buton.

În altă ordine de idei, o publicație mai puțin cunoscută intitulată iCulture a venit la înaintare cu un alt zvon interesant. Aparent, iPhone 8 va purta numele de iPhone X pentru celebra a zecea aniversare a telefonului Apple.

 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul