Astăzi 26 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 11:04
Abonamente

Actualitate 5 Septembrie 2018, ora 11:43

CA ÎN EVUL MEDIU / Mitropolia Moldovei subordonată Moscovei îndeamnă slujitorii să oficieze rugăciuni și slujbe pentru IZBĂVIREA de rujeolă

Marime Font

Mitropolia Moldovei se arată îngrijorată de situația epidemiologică privind rujeola, lansând un îndemn către slujitori de a oficia în sfintele locașuri rugăciuni și slujbe pentru izbăvirea de această maladie contagioasă.

„ Această situație fără precedent în ultimii 10 ani are efecte foarte grave în special în rândul copiilor, fiind înregistrate deja 142 de cazuri confirmate de rujeolă”, se arată în mesajul Mitropoliei.

Astfel, preoții sunt îndemnați să oficieze Taina Sfântului Maslu, cereri speciale pentru cei bolnavi rostite în cadrul Sfintei Liturghii.De asemenea, Mitropolia binecuvântează ca preoții să se implice alături de autoritățile locale și instituțiile medicale din localități la informarea și prevenirea maladiei în societate prin intermediul cuvintelor predicatoriale, dar și la asistența religioasă a credincioșilor, „astfel încât să contribuie cu toți împreună la creșterea unei generații sănătoase atât din punct de vedere trupesc, cât și duhovnicesc”.

Agenția Națională pentru Sănătate Publică a anunțat că în perioada 01 ianuarie – 04 august în țară au fost înregistrate 198 cazuri de rujeolă confirmate atât de laborator, cât și clinico-epidemiologic. În primele 4 zile ale lunii septembrie au fost înregistrate 4 cazuri noi de rujeolă pe teritoriul țării.

Numărul cazurilor suspecte este 68 care sunt în proces de investigare.

Teritoriile afectate de rujeolă în ultima săptămână sunt: Ceadîr-Lunga,Vulcănești, Ungheni, Taraclia, Cahul, Hîncești, Cantemir, Ocnița și Chișinău.

ANSP a îndemnat toată populația să se vaccineze cât mai urgent. Vaccinarea este metoda cea mai sigură şi mai eficientă de protejare a copiilor împotriva unor boli extrem de severe.

 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 25 Septembrie 2018, ora: 23:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 26 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Râmătorii de sensuri

Totul e înspăimântător de simplu: când ne naștem, fiecăruia, Dumnezeu îi dă câte un Boț de lut, căruia noi îi zicem DESTIN, îi pune în față un CRONOMETRU, dă startul și în perioada de timp rezervată noi trebuie să reușim să modelăm ceva din el.

() Citeşte tot articolul

Editorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md