Externe

Cabinetul Cameron se reuneşte azi, în prima şedinţă oficială

Cameron şi Clegg, numit vice-prim-ministru, au prezentat noua echipă guvernamentală, dar şi principalele compromisuri făcute de o parte şi de alta. Astfel, liberal-democraţii au acceptat, de pildă, ca orice transfer de putere către Uniunea Europeană să fie supus mai întîi unui referendum şi au renunţat la ideea introducerii monedei unice europene în locul lirei sterline.
La rîndul lor, conservatorii au acceptat atât o reformă a sistemului electoral, cât şi anumite scutiri de taxe pentru veniturile anuale ale britanicilor. Dintre membrii guvernului, notabilă este nominalizarea lui William Hague, fost lider al conservatorilor, în funcţia de ministru de externe, ca şi cea a lui George Osborne, prietenul de-o viaţă al lui Cameron, în funcţia de ministru de finanţe.

În ciuda demonstraţiei de unitate făcută de cei doi lideri politici, presa londoneză comentează că există deja voci printre parlamentarii celor două partide care susţin că această coaliţie nu va rezista, din cauza compromisurilor prea mari făcute de cei doi lideri cu propriile programe electorale. 

Sursa: Realitatea.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *