Actualitate

Cadavre descoperite intr-o baza folosita de politia comunista din Albania

Ramasite ale circa 20 de cadavre au fost descoperite intr-o fosta baza militara de langa Tiirana, unde politia secreta executa prizonieri politici sub dictatura lui Enver Hoxha. Este vorba despre cadavrele a 19 persoane executate in diverse perioade ale dictaturii comuniste, care s-a incheiat la inceputul anilor ’90.

Premierul albanez Sali Berisha a primis identificarea rapida a cadavrelor prin analizele ADN. El a precizat ca respectivele persoane au fost executate cu un glont in cap.

Cadavrele au fost descoperite in mai multe locuri din aceasta baza dezafectata, situata in apropierea unei paduri de pe muntele Dajti, a spus Jovan, fiul unui fost prizonier politic ucis de regim.

Potrivit NewsIn, cadavrele, precum si cel putin sase saci cu oseminte, au fost transportate la morga din Tirana, a spus Jovan, precizand ca tatal sau a fost executat in 1976 pentru "tradarea patriei".

De la caderea regimului comunist, mai multe familii cauta cadavrele rudelor ucise sub regimul comunist. Nu pot fi gasite arhivele epocii comuniste cu informatiile exacte privitoare la locul in care politia secreta a executat "inamicii poporului".

Potrivit asociatiilor fostilor prizonieri politici, 5.577 de barbati si 450 de femei au fost executati, mai mult de 26.000 de persoane au fost inchise si alte 32.000 deportate. 7.000 de persoane au murit in lagare de munca.

Dupa 9am.ro

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *