Actualitate

Căderea părului poate ascunde boli grave. O dietă strictă poate provoca calviţia

Specialiştii susţin că este un lucru normal pierderea a cel mult 100 de fire de păr pe zi.

Medicii spun că, în momentul în care observăm că ne cade părul destul de des, cu siguranţă vorbim despre o afecţiune, o dereglare hormonală, un chist ovarian, sifilis sau alte boli care ne pot afecta.

„Este important în primul rând să identificăm cauza care duce la căderea părului, iar abia după aceea să urmăm un tratament. Dereglările hormonale, afecţiuni ale tiroidei, alopecia, sunt afecţiuni care pot duce la căderea părului. Subţierea firului de păr la femei poate să fie şi din cauza lipsei de vitamine, iar acest lucuru se întâmplă tot mai des“, a spus Irina Iliescu, medic dermatolog.

Care sunt motivele pentru care ne cade părul:

– Stresul emoţional care se întinde pe o perioadă îndelungată poate duce la căderea părului. În momentul în care vom scăpa de această probelemă părul reintră la normal.

– Atunci când organismul nu primeşte suficiente proteine trebuie să ştim că procesul de creştere a părului este încetinit.

– Dezechilibrul homonal duce la căderea părului, iar cel mai important este să mergem neapărat la un medic specialist.

– Lipsa fierului din organism duce la căderea podoabei capilare, însă acest lucru poate să fie depistat în urma unor analize de sânge.

– Hipotiroidismul poate duce la căderea părului pentru că nu sunt produşi suficienţi hormoni care să ajute metabolismul şi astfel organismul are de suferit.

– Boli de piele (eczemele, dermatita, seboreica, psoriazisul) duc la căderea podoabei capilare.

Specialiştii au mai precizat că podoaba capilară poate să cadă şi din cauza şampoanelor sau uscătorului de păr, a ondulatorului sau a plăcii de întins părul.

„Este bine să ştim că şi din cauza alimentaţiei deficitare, dar şi a unei diete stricte se poate ajunge la apariţia carenţelor nutriţionale, iar de aici şi la căderea părului.

Este bine să consumăm seminţe de in şi dovleac, nuci, cereale integrale şi alune, dar şi peşte marin: macrou sau somon, iar toate aceste alimente ne pot ajuta la regenerarea podoabei capilare“, a mai precizat Irina Iliescu, medic dermatolog.

Sursa: Adevarul.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *