Externe

Cadou de sărbători. Funcţionarii ruşi au primit câte un volum cu citate din Putin

Despre recomandarea Kremlinului că toți politicienii trebuie să citească colecția de citate a lui Vladimir Putin, au declarat câtiva participanți la ședinta organizată la Kremlin, la începutul săptămânii trecute.

La ședintă ar fi participat aproximativ 50 de persoane, inclusiv deputați ai Dumei de Stat, din Consiliul Federației și Camera Publică, aceasta fiind condusă de adjunctul șefului administrației de la Kremlin, Veacheslav Volodin.

„Volodin a spus despre carte că ar trebui să fie la masa tuturor politicienilor „- a spus sub anonimat un participant la reuniune.

Surse de la Kremlin au confirmat că volumul de citate din Putin a fost distribuit la peste o mie de politicieni și functionari. Ea a fost trimisă guvernatorilor, președinților adunărilor legislative regionale, deputaților din Duma de Stat etc.

Istoricul Nikolai Svanidze susține că un volum de citate din liderul suprem al țării a avut doar Mao Zedong, cartea fiind publicată de Guvernul Chinei în 1966. „Este o treabă atât de asiatică… În țările cu regim autoritar și autocratic întotdeauna se încearcă publicarea expresiilor și cuvântărilor celor mai frumoase a liderilor, chiar dacă aceste expresii nu sunt chiar așa bune” – a explicat acesta.

Sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *