Cadre didactice din Moldova, Ucraina și Serbia, prezente la congresul Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România

publicat în Actualitate pe 12 August 2016, 15:25

Dascăli din Republica Moldova, Ucraina și Serbia s-au reunit zilele acestea la Constanța și Eforie, în cadrul celui de-al 38-lea congres al Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România.

În cadrul evenimentului, cadrele didactice și-au cerut drepturile, reiterând importanța educației și susținerea ei printr-o salarizare corespunzătoare.

„Pe primul loc ca și soluție de progres a învățământului românesc este și fără asta nu se poate o salarizare mult, mult mărită pentru că altfel, nu suntem noi sindicate, dar fără o salarizare potrivită muncii prestate, încep deja ca în sistem să intre doar colegi și sunt tot mai mulți astfel de colegi care în ciclul primar sau gimnazial nu au reușit nici măcar să ia o mențiune. Dacă ajung profesori cei care nici măcar când au fost elevi nu au fost de ispravă, din start oricâtă pregătire ar fi în instituțiile care îi instruiesc pe profesori, șansele ca învățământul să progreseze sunt mici”, a declarat Viorel Dolha, președintele Asociației Generale a Învățătorilor din România.

Congresul a fost înscris de Administraţia Prezidenţială în calendarul de activități organizate sub egida Dezbaterii Naționale pentru Educație și Cercetare – “România Educată” inițiată de Președinția României, informează Observator de Constanța