Lumea

Calamitati naturale pe insula Madeira

Numita in pliantele turistice "perla Atlanticului", insula portugheza Madeira este grav afectata de ploile torentiale care s-au abatut asupra sa in weekendul trecut si care au generat inundatii si alunecari de teren. 42 de persoane si-au pierdut viata pana acum.

Martorii relateaza ca insula era prinsa duminica sub tone de noroi si de daramaturi. "Este apa, noroi peste tot si daramaturi, multe daramaturi. Este ca un film de groaza", afirma corespondentul AFP la Funchal, capitala regionala, afectata puternic de catastrofa. "Sunt pietre peste tot care blocheaza drumurile, poduri prabusite. Multe case au fost distruse, luate de alunecarile de teren, in special in partile inalte ale orasului", a explicat jurnalistul.

Potrivit celui mai recent bilant oficial, inca provizoru, 42 de persoane au murit, iar peste 120 au fost ranite. O perioada de trei zile de doliu national va fi decretat incepand de luni, la un Consiliu de Ministri extraordinar care se va reuni la Lisabona, au anuntat surse guvernamentale.

Dupa 9am.ro

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *