Ultima oră

Călătoreşti în Rusia? Evită lactatele şi carnea la conservă

„Situația (falsurilor) este catastrofală: 4 milioane de tone de produse lactate falsificate sunt folosite pentru hrana copiilor noștri, mai mult de jumătate din conserve din carne nu contin carne…”- sustine vice-presedintele RSPP, Andrei Loţmanov.

Nu este prima data cand in Rusia sa bate alarma din cauza falsurilor alimentare. În special, Rosselhoznadzor a anuntat pe 17 decembrie ca a descoperit continut de ulei de palmier in exces semnificativ în produsele folosite pentur prepararea hranei în școli.

Totodata, Ministerul Agriculturii din Rusia a declarat pe 6 decembrie că va solicita introducerea etichetarii obligatorii pentru produsele lactate cu adaos de ulei de palmier, pe care producătorii il folosesc pentru a reduce costul produselor.

„Am declarat în mod deschis război uleiului de palmier în produsele alimentare”, – a declarat ministrul Agriculturii din Rusia, Alexandr Tkachev.

Anterior, ziarul „Vedomosti” a scris că pe fondul embargoului alimentar si a scăderii consumului, mulți producători de alimente au început să utilizeze în producție materii prime mai ieftine. De exemplu, producătorii de ciocolata au început să înlocuiască masa de cacao cu mai ieftina „pudra de cacao”, iar untul de cacao – cu echivalent de grăsime, cum ar fi ulei de rapiţa sau de palmier.

Uleiul de palmier este acum adaugat peste tot – în cascaval, iaurt, branza de vaci – și de multe ori acest fapt este trecut sub tacere, adauga Vedomosti.
 
Sursa: Paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *