Sănătate

Călcâie sănătoase chiar şi iarna!

Indiferent de anotimpul în care ne aflăm şi chiar dacă nu suntem nici măcar aproape de sezonul în care purtăm sandale sau saboţi, călcâiele trebuie să aibă un aspect sănătos, ceea ce înseamnă că vor arăta şi foarte bine. În cazul în care, din diferite motive, nu eşti obişnuită sau nu vrei să apelezi la ajutorul unui pedichiurist, poţi fi tu cea care îşi îngrijeşte picioarele! 

Îngrijire continuă

Pielea de pe călcâie are tendinţa de a se usca şi de a se crăpa, indiferent de anotimp. Chiar dacă purtăm încălţări groase, acest lucru nu înseamnă că stratul de piele din această zonă este complet sănătos şi nu mai are nevoie de atenţie. Cum nu există leacuri minune care să transforme pielea uscată sau crăpată a călcâielor într-o piele moale, fină şi sexy peste noapte, este important să îngrijești călcâiele de-a lungul întregului an pentru a putea să te bucuri de ele în sezonul cald.

Piatra ponce

Cea mai naturală, dar şi mai sigură modalitate de îngrijire a călcâielor este piatra ponce. Aceasta poate elimina excesul de piele uscată doar dacă este folosită periodic. Este indicat ca folosirea pietrei ponce să se realizeze doar după ce picioarele tale au stat măcar câteva minute în apă caldă. Nu te chinui să foloseşti piatra ponce, dacă nu ai parcurs această etapă! Evită folosirea instrumentelor de metal pentru îngrijirea călcâielor. Doar piatra ponce este singurul instrument care elimină pielea în exces cu succes pe termen lung. Instrumentele de metal, gen răzătoare, nu au chiar acelaşi efect. Acestea lasă pielea aspră. Dacă ai de gând să foloseşti lama, trebuie să ştii că este un procedeu destul de riscant. O secundă de neatenţie este suficientă pentru a te tăia!

Exfolierea, un obicei

Când nu ai chef să foloseşti piatra ponce, exfoliază eficient călcâiele cu un amestec de sare grunjoasă şi ulei. Ai nevoie de patru lingurițe de sare şi jumătate de ceşcuţă de ulei pentru bebeluşi, ulei de cocos sau ulei de migdale. Poţi freca delicat călcâiele cu acest amestec de câteva ori pe săptămână.

Şi călcâiele vor hidratare

Cu siguranţă ai simţit de nenumărate ori că pielea călcâielor este uscată. Deoarece pielea călcâielor este mai groasă decât pielea corpului, cremele de hidratare pe care le folosim zilnic nu ajută şi în acest caz. Deci, chiar dacă ţi se pare ciudat, a venit momentul să faci cumpărături şi pentru călcâie! Pentru a obţine rezultate, trebuie să cumperi un ulei pentru nou-născuţi, care este puternic hidratant, sau o cremă foarte grasă. Dacă ai deja pielea foarte uscată, hidratarea poate fi necesară chiar şi de două-trei ori pe zi. Cremele ideale pentru picioare conțin vitamina E, aloe, unt de shea.

Răsfăţ cu mască

Sună ciudat? Vei fi surprinsă să afli că există măşti şi pentru călcâie. Acestea pot fi eficiente, dacă vrei să înmoi cât mai repede pielea. Amestecă două linguri de ulei de masaj cu un strop de zeamă de lămâie, apoi adaugă o lingură de miere. Masează amestecul pe tălpi și călcâie, apoi acoperă-ţi picioarele cu şosete de bumbac. Poți sta cu această mască toată noaptea sau doar câteva ore!

Atenţie la alimentaţie

Consumă alimente bogate în vitamina E. Obişnuieşte-te să mănânci legume, alune, nuci, cereale integrale. Nu sta departe nici de alimentele care conţin calciu şi fier, adică spanacul şi ouăle. Consumă carne de pasăre sau iaurt pentru zinc, sau peşte pentru Omega-3.

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *