Actualitate

Calcularea tarifelor de utilizare partajată a infrastructurii electronice, reglementată de guvern

Aceasta presupune facilitarea reutilizării infrastructurii de către furnizorii de rețele publice de comunicații electronice, prin stabilirea unor principii unice de calcul al tarifelor pentru prestarea serviciilor de acces la instalaţiile şi canalele de telecomunicaţii.

Conform proiectului, tarifele maxime pentru accesul la infrastructura de comunicaţii electronice urmează să fie calculate în funcţie de costurile directe, inclusiv cele de capital, suportate în legătură cu oferirea dreptului de acces şi valoarea proprietăţii publice.

Preţul stabilit va putea fi modificat doar o singură dată pe an şi urmează să fie comunicat Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei.

Aprobarea metodologiei încurajează dezvoltarea rețelelor publice de comunicații electronice la nivel național, investițiile în infrastructura de profil și asigură o concurență loială pe piața serviciilor de comunicații electronice. Totodată, asigură implementarea prevederilor Legii privind accesul pe proprietăţi şi utilizare partajată a infrastructurii asociate reţelelor publice de comunicaţii electronice şi a Strategiei naţionale de dezvoltare a societăţii informaţionale Moldova Digitală 2020.

 sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *