Istorie

Calendar istoric: Pe 19 februarie a fost semnat Tratatul de pace de la San Stefano

1878: A fost semnat Tratatul de pace ruso–turc de la San Stefano, care încheia războiul ruso–turc, recunoștea independența României, dar sacrifica Dobrogea, care era cedată Rusiei, iar aceasta își rezerva dreptul de a o schimba cu partea Basarabiei detașată la 1856.

1986: URSS lansează primul element al Stației Spațiale Mir, misiune încheiată la 23 martie 2001.

1990: S-a înființat Uniunea Teatrală din România (UNITER). Primul președinte a fost actorul Ion Caramitru.

1992: În Coreea de Sud intrat în vigoare Acordul privind reconcilierea, neagresiunea și cooperarea între Nord și Sud (semnat la 13 decembrie 1991). A fost semnată declarația privind crearea unei zone denuclearizate în peninsula Coreea.

2005: Cel mai mare cinematograf din sud-estul Europei, Movieplex, s-a deschis în complexul comercial Plaza România din București.

Pe 19 februarie s-au născut astronomul polonez Nicolaus Copernicus (1437), chimistul german Freidrich Hoffmann (1660), poetul polonez Zygmunt Krasiński (1812), sculptorul român Constantin Brâncuși (1876), poetul român Marin Sorescu (1936) și cântăreața româncă Irina Loghin.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Astia faceau comert cu ce nu era al lor. Obiceiul se uita greu. De aia i-a lovit cutremurul pe turci, iar pe rusi nu ii vad bine dupa terminarea razboiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *