Astăzi 22 Septembrie 2018, Sâmbătă - Ultima actualizare la ora 09:46
Abonamente

Vedete 3 Noiembrie 2010, ora 05:05    Din editia print

Averea la vedereCălin Vieru e convins că nu întâmplător fosta sa soţie…

Marime Font

 
 
 

Ina Vieru, soţia ex-deputatului Călin Vieru, a depus plângere la CEDO pentru recunoaşterea violării drepturilor ei în cadrul procesului intentat de fostul soţ, ex-deputatul Călin Vieru, care a decis să anuleze prin judecată contractul de partajare a averii. Ina Vieru, în timpul unei conferinţe de presă care a avut loc ieri, a învinuit Curtea de Apel că tergiversează intenţionat procesul şi a spus că periodic va informa CEDO despre ceea ce se întâmplă în justiţia noastră.

Călin şi Ina Vieru au împreună doi copii, dar au divorţat, în 2009, după 20 de ani de căsnicie. După divorţ ei au convenit pe cale amiabilă în ce mod să partajeze averea. Însă peste o anumită perioadă, Călin Vieru s-a adresat în instanţa de judecată ca să anuleze contractul de partajare, susţinând că ar fi fost şantajat de fosta sa soţie.

Ina Vieru a câştigat procesul în prima instanţă. Apoi, în urma recursului făcut la Curtea de Apel de către Călin Vieru, dosarul a fost trimis la rejudecare. Ina Vieru susţine că instanţa, fiind influenţată de Călin Vieru, tergiversează intenţionat procesul. Mai târziu, Ariadna Dodi, avocata Inei Vieru, a ţinut să concretizeze că, de fapt, de vină sunt judecătorii care au mentalitate „servilă şi se străduiesc din răsputeri să satisfacă interesele celor pe care-i consideră stăpâni ideali. Eu sunt sigură că n-a fost nicio influenţă, nici din partea guvernării şi nici din partea lui Călin Vieru, dar sunt şi aşa gen de judecători”.Solicitat de TIMPUL, Călin Vieru a declarat că nu întâmplător această conferinţă de presă a fost organizată în campania electorală, ţinta fiind el ca om politic. De asemenea, Călin Vieru consideră că nu e întâmplător nici faptul că acest eveniment a avut loc la doar două zile înaintea şedinţei de judecată. „Prin acest procedeu vor fi influenţaţi indirect judecătorii. Mie însă mai puţin îmi pasă de cariera politică sau de hotărârea Curţii de Apel care se va pronunţa pe marginea acestui proces la 4 noiembrie, atâta timp cât în joc sunt atraşi copiii mei. Oare nu s-a putut răbda două zile până fiica cea mare să plece la studii în străinătate, ca să fie astfel protejată de glodul în care se bălăcesc părinţii ei?”, s-a întrebat ex-deputatul. Fiind rugat să comenteze învinuirile că ar influenţa judecătorii, Călin Vieru a spus că sunt nişte fabulaţii, mai ales că toate deciziile de până acum au fost în favoarea fostei soţii.

Soţii Vieru erau proprietarii a trei restaurante, cinci cluburi de noapte şi câteva loturi de pământ.

Un articol de:
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md