Politică

Calmîc la Bruxelles: UE salută adoptarea de către R. Moldova a pachetului de legi ce vizează sectorul energetic

În cadrul întrevederii a fost făcut un schimb de opinii vizavi de implementarea de către autoritățile naționale a prevederilor Acordului de Asociere Republica Moldova – UE, precum și a celui de instituire a Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (DCFTA).

În context, Octavian Calmîc a vorbit despre realizarea acțiunilor prioritare în domeniile respective, acțiunile Guvernului privind reformele din sectorul energetic, financiar-bancar, inclusiv negocierile cu FMI asupra unui nou acord de cooperare, etc.

Luc Devigne a apreciat eforturile Executivului privind realizarea programelor și strategiilor de modernizare și reformare implementate pe parcursul ultimului an, menționând importanța acestora în contextul realizării obiectivelor asumate de țara noastră în cadrul diferitor organisme și acorduri internaționale.

Octavian Calmîc și Luc Devigne au discutat și aspectele cooperării sectoriale pe diferite dimensiuni, inclusiv domeniul transporturilor, mediului, agriculturii şi dezvoltării rurale, culturii, științei, cercetării, sănătății, statisticii, cooperării regionale.

În context, oficialul european a menționat disponibilitatea UE de a acorda suportul necesar autorităților Republicii Moldova în implementarea tuturor strategiilor de dezvoltare națională.

Octavian Calmîc participă la reuniunea Comitetului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, care se desfășoară în perioada 18 – 20 octombrie la Bruxelles. 

sursa: politics.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *