Ultima oră

Cameramanii vor avea acces la şedinţele Parlamentului, dar în baza unor reguli

Liliana Palihovici, vicepreşedinta Parlamentului, a spus că alt spaţiu nu este, iar spaţiul selectat permite un acces cât de cât convenabil pentru filmare. Oficiala a mai spus că urmează ca reprezentanţii societăţii civile să prezinte un regulament intern de comportament al cameramanilor în sala de şedinţe plenare.

Nadine Gogu, directorul Centrului de Jurnalism Independent, a spus că şedinţele Parlamentului trebuie să fie transmise online în continuare. Însă este necesar să se permită şi accesul cameramanilor care doresc să filmeze în sală. Nadine Gogu a accentuat că, împreună cu colegii săi din societatea civilă, urmează să lucreze asupra anumitor reguli de comportament a cameramanilor. „Vom insista în continuare să fie asigurată transmisiunea live a şedinţelor, dar şi cameramanii să aibă acces”, a spus directoarea CJI.

Reprezentanţii societăţii civile urmează să prezinte varianta finală săptămâna viitoare ca să se se ia o decizie. În prealabil se admite accesul a 10-12 camere de luat vederi.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *