Actualitate

Campania Benetton continuă: Premierul israelian se “sărută” cu preşedintele Palestinei

Deşi cei doi lideri sunt duşmani de o perioadă lungă de timp, compania italiană a îndrăznit să expună afişul cu prim-ministrul Benjamin Netanyahu şi preşedintele Mahmoud Abbas chiar în centrul capitalei Tel Aviv. Campania Benetton încurajează dragostea globală şi toleranţa.

Cu toate acestea, imaginea cu Papa Benedict XVI sărutându-l pe imamul egiptean Ahmed Mohamed el-Tayeb a stârnit reacţii dure în rândul creştinilor, motiv pentru care Vaticanul i-a obligat pe cei de la Benetton să îşi retragă afişul chiar în ziua lansării, menţionând că este o lipsă de respect faţă de Papă.

Afişele publicitare înfăţişând lideri care se sărută au fost expuse în Milano, New York, Roma şi Tel Aviv. Campania lansată de Benetton a dorit să prezinte un simbol a împăcării, al păcii la nivel global, subliniind faptul că în ciuda diferenţelor rasiale, sociale şi de idei, oamenii trebuie să nu se urască între ei şi să se înţeleagă.

În alte afişe promoţionale lansate de Benetton apare şi preşedintele Barrack Obama, care se sărută cu preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, şi cu liderul chinez, Hu Jintao. De asemenea, cancelarul german Angela Merkel s-a "sărutat" cu preşedintele francez Nicholas Sarkozy.

Sursa: Gândul.info

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *