Politică

Campania electorală a ÎNCEPUT

În context, nu există interes din partea PLDM pentru formarea unui nou guvern, în realitate se munceşte la alegeri anticipate. Declaraţia aparţine vicepreşedintelui PL, Valeriu Munteanu, şi a fost făcută în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune PublikaTV, transmite IPN.

Valeriu Munteanu a menţionat că până în prezent procesul de negocieri încă nu a început, iar joi, pe 30 mai, urmează să fie făcută prima tentativă de votare a noului Guvern. „Va fi o listă decorativă. Oamenii nu vor întruni voturile. Sunt absolut sigur că Curtea Constituţională va da o hotărâre corectă şi explicită. Sentimentul meu este că Parlamentul trebuie să purceadă neîntârziat la alegerea preşedintelui Legislativului”, a mai menţionat Valeriu Munteanu.

Fostul viceministru al Justiţiei, Nicolae Eşanu, a specificat că Republica Moldova nu se apropie de nicio ţintă la care speră mai mulţi cetăţeni, pentru că ceea ce se întâmplă în prezent este un regres, iar mai multe instituţii de stat se compromit. „Curtea Constituţională vede două Guverne. Am putea ajunge la o catastrofă. Problema este simplă: ori se constituie o majoritate parlamentară, ori avem alegeri anticipate”, a mai specificat Nicolae Eşanu.

În acelaşi context, fostul viceministru al Justiţiei a spus că problema evitării alegerilor este una falsă şi asta deoarece Republica Moldova deja se află în campanie electorală, rămâne a fi stabilită data când vor fi numărate voturile.
 
IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *